EUR: 310,17 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Kisiklott egy olajszállító vonatszerelvény Oregon amerikai államban

Bad Aibling, 2016. február 9.
A bajorországi Bad Aiblingnél történt vonatbaleset roncsa 2016. február 9-én. A Meridian vasúttársaság személyszállító szerelvényei egyelőre ismeretlen okból frontálisan összeütköztek és több kocsi kisiklott. A szerencsétlenségben legkevesebb nyolcan életüket vesztették és mintegy százötvenen megsérültek. (MTI/EPA/Josef Reisner)

Kisiklott egy nyersolajat szállító vonatszerelvény pénteken az északnyugat-amerikai Oregon államban, a rakomány meggyulladt, hatalmas füstfelhő keletkezett, de senki sem sérült meg – jelentették a helyi hatóságok.

A Columbia folyó torkolata környékén fekvő Mosier város közelében, nem messze Portlandtól a szerelvény nyolc vagonja kisiklott, az egyik meggyulladt. Sűrű füst keletkezett, a tűzoltók rögtön hozzáláttak az oltáshoz, a közeli autóutat egy nagyobb szakaszát lezárták. Senki nem sérült meg a balesetben, egy közeli iskolából ugyanakkor mintegy kétszáz diákot evakuáltak.

Mint később kiderült, a szállítmány a Union Pacific elnevezésű cég tulajdona volt, az Utah és Észak-Dakota államból származó olajat a vállalat rendszeresen szállítja vonaton.

Kapcsolódó Cikkek