EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 23., vasárnap
Lenke

Belföld

Kislánya miatt tört meg a sósivatagban

Kovács László épségben és egészségesen tért haza nem mindennapi, sósivatagi expedíciójáról. A túrán két héten át menetelt és nemegyszer életveszélyes szituációba került, de mégsem a rizikós helyzetek, hanem egy kislány érintése volt, ami megtörte.

Az extrém túrázó vasárnap érkezett meg hajmeresztő bolíviai, sivatagi expedíciójáról. A túra nem volt épp zökkenőmentes: már az indulásnál problémák akadtak, hiszen az utat két nap csúszással kezdhette meg a sportoló, a csomagjai ugyanis elkeveredtek a reptéren. Majd mindezek után kiderült, hogy műholdas telefonja nem működik.

DSC_4330

– Felkészítettem a családomat, hogy a lítiummezők miatt előfordulhat, hogy akár több napig nem lesz térerőm – ami így is lett, és amit fel is kapott a sajtó –, de azzal tényleg nem számoltam, hogy a telefonom egyáltalán nem fog működni – mesélt a Lokálnak a kezdeti nehézségekről László, aki emiatt akár életveszélybe is kerülhetett volna, például amikor egy vulkán megmászása közben ráesteledett, és az alapvetően négy-öt órás utat a vaksötétben botorkálva, nyolc óra alatt sikerült megtennie.

IMG-20160607-WA0015

– A túra felénél járhattam, amikor a Tunupa vulkánt megmásztam. 1800 méter magasan voltam, és mire lefelé indultam, besötétedett. Szerencsére a kis fejlámpám nem hagyott cserben, de nagyon óvatosnak kellett lennem, mert ha beesem egy hasadékba, vagy bármi történik, telefon híján bizony az égvilágon senki nem talál rám napokig – folytatta az extrém túrázó a nem mindennapi élménybeszámolót. A kaland során még számos nehézséggel kellett megküzdenie Lászlónak, akinek az első napokban az 50 fokos sivatagban szénné égett az arca, és amikor már a legmagasabb faktorszámú naptej sem segített, símaszka bújva védte magát a napsugaraktól. A sportoló nem engedte, hogy bármi is megtörje, és arra sem számított, hogy lelkileg jön el számára a mélypont.

IMG-20160609-WA0004

– Egy körülbelül tíz lelket számláló faluba érve gyerekeket pillantottam meg. Leálltam játszani velük, és amikor az egyik kislány megölelt, az lelkileg nagyon mélyen érintett. Erőt kellett vennem magamon, hogy ne rogyjak össze, és haladjak tovább. Nagyon hiányzott a saját kislányom, akinek a levelét sokszor elővettem a túra során – mondta el a családfő, akinek tízéves lánya a világon a legbüszkébb az édesapjára.

Kapcsolódó Cikkek

 • A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

  A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

  A T-Systems Magyarország maximálisan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítési projektje ügyében indított vizsgálatban, minden információt megad ehhez, és a cégen belül sem fognak elmaradni a szükséges lépések – ígérte Kaszás Zoltán, a társaság vezérigazgatója szombaton a Facebookon megjelent nyilatkozatában, ahol egyben bocsánatot kért a kialakult helyzet miatt.

 • BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

  BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását – közölte a cég vezérigazgatója szombat este.

 • Orbán Viktor: Minden körülmények között kiállunk Lengyelország mellett

  Orbán Viktor: Minden körülmények között kiállunk Lengyelország mellett

  Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután Tusnádfürdőn megbeszélést folytatott Piotr Naimskivel, a lengyel törvényhozás (szejm) lengyel-magyar parlamenti csoportjának elnökével, akit ismételten biztosított Magyarország szolidaritásáról – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.