2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb VIII.kerület

Kivirágzott Józsefváros

Közel 15 ezer virág díszíti Józsefvárost, az utcai ágyásokba, a terekre éppúgy jutottak virágok, mint a kandeláberekbe. A növények kiültetése a terekre és a parkokba május elején kezdődött.
Sára Botond alpolgármester és a muskátli kihelyezés Százados úti Herbaház épülete előtt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sára Botond alpolgármester is kihelyezett néhány muskátlit a
Százados úti Herbaház épülete előtt
( Fotó: Sáfár Tibor)

2014-ben Józsefváros Virágos Magyarországért díjat kapott, a kerület azóta is elkötelezett a közterületek szépítésében, virágosításában. A jó idő megérkezésével a Józsefvárosi Önkormányzatnak köszönhetően mintegy 642 muskátli virágzik azon a 107 virágtartó oszlopon, amelyet az elmúlt években helyeztek ki a Népszínház utcába, mivel ezen a területen nem lehet fasort telepíteni.
A muskátlikat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai locsolják hetente háromszor, kánikula idején pedig hétvégenként is kapnak vizet a virágok.
A múlt héten a Sport utcától a Kerepesi útig terjedő szakaszon, a Százados út páros oldalán 342 cserepes muskátlit helyeztek ki.
Teleki László tér, virágok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Teleki László tér, virágok
(Fotó: Keresztesi Balázs)


A Teleki téren, a Práter és Szigony utcákba 500 darab hagymás és évelő növény kerül, a Práterben, a Leonardo kutyafuttató és Tömő utcai toronyházak környezetében pedig a pótolták a cserjesorokat.
muskátli, virág

Muskátli

A következő két hétben a Teleki téren és a Horváth Mihály téren 1200 hagymás és egyéb évelő növényt ültetnek, ezenfelül további 700 cserjét pótolnak elsősorban a Horváth Mihály téren a fák körüli részen, a Práter utcában a zöld sávban, a Leonardo-közben, illetve a Tömő utcai toronyházak előtti részeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.