EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb VIII.kerület

Kivirágzott Józsefváros

Közel 15 ezer virág díszíti Józsefvárost, az utcai ágyásokba, a terekre éppúgy jutottak virágok, mint a kandeláberekbe. A növények kiültetése a terekre és a parkokba május elején kezdődött.
Sára Botond alpolgármester és a muskátli kihelyezés Százados úti Herbaház épülete előtt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sára Botond alpolgármester is kihelyezett néhány muskátlit a
Százados úti Herbaház épülete előtt
( Fotó: Sáfár Tibor)

2014-ben Józsefváros Virágos Magyarországért díjat kapott, a kerület azóta is elkötelezett a közterületek szépítésében, virágosításában. A jó idő megérkezésével a Józsefvárosi Önkormányzatnak köszönhetően mintegy 642 muskátli virágzik azon a 107 virágtartó oszlopon, amelyet az elmúlt években helyeztek ki a Népszínház utcába, mivel ezen a területen nem lehet fasort telepíteni.
A muskátlikat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai locsolják hetente háromszor, kánikula idején pedig hétvégenként is kapnak vizet a virágok.
A múlt héten a Sport utcától a Kerepesi útig terjedő szakaszon, a Százados út páros oldalán 342 cserepes muskátlit helyeztek ki.
Teleki László tér, virágok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Teleki László tér, virágok
(Fotó: Keresztesi Balázs)


A Teleki téren, a Práter és Szigony utcákba 500 darab hagymás és évelő növény kerül, a Práterben, a Leonardo kutyafuttató és Tömő utcai toronyházak környezetében pedig a pótolták a cserjesorokat.
muskátli, virág

Muskátli

A következő két hétben a Teleki téren és a Horváth Mihály téren 1200 hagymás és egyéb évelő növényt ültetnek, ezenfelül további 700 cserjét pótolnak elsősorban a Horváth Mihály téren a fák körüli részen, a Práter utcában a zöld sávban, a Leonardo-közben, illetve a Tömő utcai toronyházak előtti részeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.