EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb VIII.kerület

Kivirágzott Józsefváros

Közel 15 ezer virág díszíti Józsefvárost, az utcai ágyásokba, a terekre éppúgy jutottak virágok, mint a kandeláberekbe. A növények kiültetése a terekre és a parkokba május elején kezdődött.
Sára Botond alpolgármester és a muskátli kihelyezés Százados úti Herbaház épülete előtt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sára Botond alpolgármester is kihelyezett néhány muskátlit a
Százados úti Herbaház épülete előtt
( Fotó: Sáfár Tibor)

2014-ben Józsefváros Virágos Magyarországért díjat kapott, a kerület azóta is elkötelezett a közterületek szépítésében, virágosításában. A jó idő megérkezésével a Józsefvárosi Önkormányzatnak köszönhetően mintegy 642 muskátli virágzik azon a 107 virágtartó oszlopon, amelyet az elmúlt években helyeztek ki a Népszínház utcába, mivel ezen a területen nem lehet fasort telepíteni.
A muskátlikat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai locsolják hetente háromszor, kánikula idején pedig hétvégenként is kapnak vizet a virágok.
A múlt héten a Sport utcától a Kerepesi útig terjedő szakaszon, a Százados út páros oldalán 342 cserepes muskátlit helyeztek ki.
Teleki László tér, virágok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Teleki László tér, virágok
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Teleki téren, a Práter és Szigony utcákba 500 darab hagymás és évelő növény kerül, a Práterben, a Leonardo kutyafuttató és Tömő utcai toronyházak környezetében pedig a pótolták a cserjesorokat.
muskátli, virág

Muskátli

A következő két hétben a Teleki téren és a Horváth Mihály téren 1200 hagymás és egyéb évelő növényt ültetnek, ezenfelül további 700 cserjét pótolnak elsősorban a Horváth Mihály téren a fák körüli részen, a Práter utcában a zöld sávban, a Leonardo-közben, illetve a Tömő utcai toronyházak előtti részeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.