EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Koncerten robbantottak a terroristák, ketten meghaltak

Athén, 2015. november 24.
A Görög Vállalkozók Szövetségének athéni székházánál helyszínelnek rendőrök 2015. november 24-én, miután pokolgép robbant az épület előtt. Személyi sérülés nem történt. (MTI/EPA/Pantelisz Szaitasz)

Robbantás történt Madagaszkár fővárosában, egy függetlenségnapi ünnepi koncerten, ketten meghaltak és legkevesebb 72 megsebesültek – számolt be hétfőn a helyi rendőrség.

Hery Rajaonarimampianina elnök, aki személyesen felkereste a kórházi ellátásra szoruló sebesülteket, “elfogadhatatlan terrorcselekedetnek” nevezte a vasárnap késő este történt robbantást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szabadtéri Mahamasina stadionban működésbe hozott robbanószerkezet kézigránát lehetett. Két és fél éve hasonló támadást hajtottak végre ismeretlen tettesek az elnök 2014. januári beiktatását követően tartott koncerten, az akkori merényletnek egy gyermek esett áldozatul.

A jelenlegi elnök megválasztását megelőzően öt évig egy államcsínnyel hatalomra került rezsim kormányozta az Afrika keleti partjainál elterülő szigetországot. Bár sokan azt remélték, Rajaonarimampianina megválasztása stabilitást hoz Madagaszkárnak, azóta az elnököt a törvényhozásban már megkísérelték alkotmányos eljárással (impeachment) eltávolítani.

Madagaszkár 1960. június 26-án nyerte el függetlenségét Franciaországtól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.