EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XV.kerület

Közös délelőtt Babzsák Babzsiért

Bár eredetileg a Városligetben rendezték volna azt a csivavás felvonulást, amelyet egy beteg kutyus megsegítéséért szerveztek, a rendezvény végül átkerült a XV. kerületben található Kikötő Ifjúsági Szigetre. Igaz, ez nem változtatott semmit a program sikerességén.

Csivava találkozó, kutya, a zsűri elnöke Ádam a kisfiú+ kutyak és a gazdik (Fotó: Máté Krisztián)

A közös cél összehozta a kutyásokat (Fotó: Máté Krisztián)

A kerületben dolgozó Hermál Henriett táncos-koreográfus és barátai egy beteg csivaváért fogtak össze. Egy különleges felvonulásra és egy fleshmobra invitálnak mindenkit, amelynek célja, hogy egy epilepsziás kutyus gyógyulását segítse.

csivava2

Babzsák Bazsi megsegítésére gyűjtöttek

– Babzsák Babzsi egy kis csivava fiú, aki súlyos epilepsziás beteg és ráadásul nemrégiben agyvérzést is kapott. Rengeteg kezelés kell neki ahhoz, hogy felépüljön – mesélte lapunknak Heni. – A sétát azért szervezzük, hogy az összegyűlt adományokkal támogatni tudjuk őket a sikeres felépülésben. A rendezvényre nem volt belépő, bárki bármikor csatlakozhatott. Kicsit féltünk, hogy az időjárás miatt kevesen jönnek el, de azért így is voltunk szép számmal. Öröm volt látni, hogy nem csak csivavás gazdik gondolták úgy, hogy segítenek a kutyusnak. A helyszínen versenyeket rendeztünk, amelyekre például támogatói kuponnal lehetett nevezni, és persze volt tombola is, amelynek a bevétele szintén Babzsi gyógyulására megy. Sőt, mivel nagyon sok tombola gyűlt össze, lényegében mindenki kapott valamit, a megmaradt ajándékokat pedig nemsokára árverésre bocsátjuk. És persze nem maradhatott el az előre tervezett flashmob sem, és bár volt, aki nem tudta előre a koreográfiát, végül ez is jól sikerült.
Hermál Henriett hozzátette, az összegyűlt pénz a beteg kutyus egyhavi gyógyszereit fedezi, és bár most ők nem terveznek egyelőre semmilyen megmozdulást, felajánlásokat szívesen várnak a 10700309-64207827-51100005-ös bankszámlaszámra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.