2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XV.kerület

Közös délelőtt Babzsák Babzsiért

Bár eredetileg a Városligetben rendezték volna azt a csivavás felvonulást, amelyet egy beteg kutyus megsegítéséért szerveztek, a rendezvény végül átkerült a XV. kerületben található Kikötő Ifjúsági Szigetre. Igaz, ez nem változtatott semmit a program sikerességén.

Csivava találkozó, kutya, a zsűri elnöke Ádam a kisfiú+ kutyak és a gazdik (Fotó: Máté Krisztián)

A közös cél összehozta a kutyásokat (Fotó: Máté Krisztián)

A kerületben dolgozó Hermál Henriett táncos-koreográfus és barátai egy beteg csivaváért fogtak össze. Egy különleges felvonulásra és egy fleshmobra invitálnak mindenkit, amelynek célja, hogy egy epilepsziás kutyus gyógyulását segítse.


csivava2

Babzsák Bazsi megsegítésére gyűjtöttek

– Babzsák Babzsi egy kis csivava fiú, aki súlyos epilepsziás beteg és ráadásul nemrégiben agyvérzést is kapott. Rengeteg kezelés kell neki ahhoz, hogy felépüljön – mesélte lapunknak Heni. – A sétát azért szervezzük, hogy az összegyűlt adományokkal támogatni tudjuk őket a sikeres felépülésben. A rendezvényre nem volt belépő, bárki bármikor csatlakozhatott. Kicsit féltünk, hogy az időjárás miatt kevesen jönnek el, de azért így is voltunk szép számmal. Öröm volt látni, hogy nem csak csivavás gazdik gondolták úgy, hogy segítenek a kutyusnak. A helyszínen versenyeket rendeztünk, amelyekre például támogatói kuponnal lehetett nevezni, és persze volt tombola is, amelynek a bevétele szintén Babzsi gyógyulására megy. Sőt, mivel nagyon sok tombola gyűlt össze, lényegében mindenki kapott valamit, a megmaradt ajándékokat pedig nemsokára árverésre bocsátjuk. És persze nem maradhatott el az előre tervezett flashmob sem, és bár volt, aki nem tudta előre a koreográfiát, végül ez is jól sikerült.
Hermál Henriett hozzátette, az összegyűlt pénz a beteg kutyus egyhavi gyógyszereit fedezi, és bár most ők nem terveznek egyelőre semmilyen megmozdulást, felajánlásokat szívesen várnak a 10700309-64207827-51100005-ös bankszámlaszámra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.