EUR: 308,58 Ft
CHF: 288,13 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Extra

Kozso agyműtétje óta tud indiánul!

Elképesztő, ami Kozsóval történt az agyműtétje után. A Szomorú Szamuráj ugyanis állítja: nem csak indiánul tud, mióta felébredt az agyvérzése utáni műtétből, de az agya 90 százalékát is tudja használni, míg az átlagember csupán 10 százalék kihasználására képes.

Kozso agyvérzése után két életmentő műtéten is átesett, és először a Lokálnak mesélt a varázslatról, amit a betegségének köszönhet, és arról, hogy valóban minden rosszban van valami jó.

Kozsó magyar zeneszerző, zenész, énekes, szövegíró, producer. 2016.06.17 ( Fotó: Csudai Sándor )

Kozso már nem fél megmutatni könnyező szemeit

– A betegségem teljesen törölte a fejemből a magyart és az angolt is. Az agyamban hiába állt össze, amit mondani akarok, mégsem úgy jött ki, ahogyan szerettem volna. Mindent újra kellett tanulnom. De a csoda ott van a mindennapokban! Soha nem tudtam néhány szónál többet indiánul, és a műtétem után egyszer csak rádöbbentem, hogy gyönyörűen beszélgetek ezen a nyelven. Ennek pedig csak egyetlen magyarázata van: köztudott, hogy az emberek az agyuk mindössze 10 százalékát használják, de nálam az agyműtétem után a maradék 90 százalék is beindult! – újságolta lapunknak boldogan a zenész, akivel nem ez az egy elképesztő dolog történt.

Tudósok is alátámasztották

1907-ben született meg William James pszichológus azon tétele, miszerint az emberek csupán az agyuk kis részét használják ki. Később tudósok sora támasztotta alá, hogy az agyunk 90 százaléka bizony tényleg kihasználatlan és teljesen inaktív terület, pedig ennek aktiválásával kivételes képességek birtokába is juthatnánk.

– Hihetetlen dolog, de még szebben tudok rajzolni, mint eddig. Rájöttem olyan dolgokra, praktikákra, amikre Picasso. Nagyon jól érzem magam, sosem fáradok el és folyamatosan alkotok. Zenét, rajzot, könyvet, mindent. Fantasztikusan jó életem van – folytatta a művészi felmenőkkel rendelkező énekes, akinek a családjában a faszobrásztól a zongoristáig mindenféle alkotó megtalálható. Nem csoda hát, hogy Kozso is ennyire sokoldalú, és nincs olyan hangszer sem, amelyik kifogna rajta.

– Konga, gitár, zongora… mindegy, melyikhez ülök le. Amit érzek belülről, azt megalkotom bármelyiken. Mindig pozitív vagyok, tele energiával. Sokat biciklizem, futok a hegyekben, a Duna-parton vagy épp egy tengerparton. Óriási csoda, ami velem történt, és minden percét élvezem az életnek, és hogy az emberek szeretnek – tette hozzá Kozso, aki elárulta, már azt sem nem szégyelli, hogy a szamurájszemüveg mögül néha bizony kicsordulnak a könnyek is.

Kozsó magyar zeneszerző, zenész, énekes, szövegíró, producer. 2016.06.17 ( Fotó: Csudai Sándor )

A zenész az agyműtéte óta perfektül beszél indiánul

Kozsó magyar zeneszerző, zenész, énekes, szövegíró, producer. 2016.06.17 ( Fotó: Csudai Sándor )

Kozso jobban fest, mint valaha

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint hárommilliót gyűjtöttek Szilágyi Istvánnak

  Több mint hárommilliót gyűjtöttek Szilágyi Istvánnak

  Közel 3,3 millió forintot gyűjtött össze az elmúlt két hétben az Aurora zenekar Szilágyi Istvánnak. A rockbanda egy megható üzenetben kérte rajongóit, hogy az együttes pólójának megvásárlásával támogassák a 79 éves bajba jutott színészt.

 • Nyomorban gyászol hat gyermekével Attila

  Nyomorban gyászol hat gyermekével Attila

  Teljesen kilátástalan helyzetbe került Berki Attila, aki hat gyermekével maradt egyedül, amikor ikerterhes feleségét elgázolta egy szabadnapos amerikai katona.

 • Saját millióiból fogyaszt Norbi

  Saját millióiból fogyaszt Norbi

  Szponzorok nélküli motivációs előadást tart Schobert Norbi. A fitneszguru saját zsebébe nyúlva osztja meg tapasztalatait azzal a 2000 szerencsés jelentkezővel, akik az Országos Duci Nap című esemény Facebook-oldalán regisztrálnak.