EUR: 308,05 Ft
CHF: 266,25 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb IX.kerület

Kutyafuttató felemás sikerrel

 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

A ferencvárosi kutyák örülnek az új területnek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Elkészült a kutyafuttató a Balázs Béla utca elején, de az átadó nem volt igazán ünnepélyes. Néhány lakó ugyanis az utcán és az ablakból kikiabálva adott hangot nemtetszésének.

– Na, most látja, milyen nehéz ez – mondta Bácskai János polgármester a Lokál újságírójának. – Mégis, hogy döntse el az önkormányzat, kinek kedvezzen?! A kutyásoknak vagy a nem kutyásoknak? Kutyafuttatóra szükség van, ebben mindenki egyetért, de senki sem szeretné, ha az ő háza előtt lenne. Tulajdonképpen a legkisebb rosszat választottuk – magyarázta Ferencváros polgármestere.

 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bácskai János polgármester szerint nagyon nehéz olyan döntést hozni, ami egyaránt megfelel a kutyásoknak és a nem gazdiknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kutyafuttató 22 órától reggel 6 óráig zárva lesz, rendben tartásáról pedig az önkormányzat gondoskodik majd.

– A Ferenc tér felújítása kapcsán három lakossági fórum is volt, mindegyiken egyhangúan arra szavaztak a környéken élők, hogy legyen kutyafuttató, de ne a téren – mondta Bácskai János.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.