2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb IX.kerület

Kutyafuttató felemás sikerrel

 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

A ferencvárosi kutyák örülnek az új területnek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Elkészült a kutyafuttató a Balázs Béla utca elején, de az átadó nem volt igazán ünnepélyes. Néhány lakó ugyanis az utcán és az ablakból kikiabálva adott hangot nemtetszésének.

– Na, most látja, milyen nehéz ez – mondta Bácskai János polgármester a Lokál újságírójának. – Mégis, hogy döntse el az önkormányzat, kinek kedvezzen?! A kutyásoknak vagy a nem kutyásoknak? Kutyafuttatóra szükség van, ebben mindenki egyetért, de senki sem szeretné, ha az ő háza előtt lenne. Tulajdonképpen a legkisebb rosszat választottuk – magyarázta Ferencváros polgármestere.


 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bácskai János polgármester szerint nagyon nehéz olyan döntést hozni, ami egyaránt megfelel a kutyásoknak és a nem gazdiknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kutyafuttató 22 órától reggel 6 óráig zárva lesz, rendben tartásáról pedig az önkormányzat gondoskodik majd.

– A Ferenc tér felújítása kapcsán három lakossági fórum is volt, mindegyiken egyhangúan arra szavaztak a környéken élők, hogy legyen kutyafuttató, de ne a téren – mondta Bácskai János.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.