2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Légpuskával sebesített meg egy férfi két menedékkérőt

Légpuskával sebesített meg két menedékkérőt az északnyugat-németországi Lingen városában egy 21 éves férfi.

A német férfi vasárnap nyitott tüzet harmadik emeleti otthonának ablakából a város egyik menekültszállására. A rendőrség szerint egy öt éves macedóniai lány és egy 18 éves szíriai sebesült meg a lábán, s kórházi ápolásra szorultak.

A hatóságok átvizsgálták a gyanúsított otthonát, de egyelőre nem világos, hogy a lövöldözés politikailag motivált-e. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tavaly több mint egymillió migráns érkezett Németországba, enenk kapcsán a közhangulat fokozatosan romlott, ami a bevándorlásellenes politikai párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) erősödéséhez vezetett.

A rendőrség szerint a férfit nem tartóztatták le, ugyanakkor eljárást indítottak ellene súlyos testi sértés vádjával.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.