2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Légpuskával sebesített meg egy férfi két menedékkérőt

Légpuskával sebesített meg két menedékkérőt az északnyugat-németországi Lingen városában egy 21 éves férfi.

A német férfi vasárnap nyitott tüzet harmadik emeleti otthonának ablakából a város egyik menekültszállására. A rendőrség szerint egy öt éves macedóniai lány és egy 18 éves szíriai sebesült meg a lábán, s kórházi ápolásra szorultak.

A hatóságok átvizsgálták a gyanúsított otthonát, de egyelőre nem világos, hogy a lövöldözés politikailag motivált-e. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tavaly több mint egymillió migráns érkezett Németországba, enenk kapcsán a közhangulat fokozatosan romlott, ami a bevándorlásellenes politikai párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) erősödéséhez vezetett.

A rendőrség szerint a férfit nem tartóztatták le, ugyanakkor eljárást indítottak ellene súlyos testi sértés vádjával.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Világjáró vizsla

    A nap képe: Világjáró vizsla

    Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

  • Morvai elítélte Macron terveit

    Morvai elítélte Macron terveit

    Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.