EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Letartóztatták az orlandói melegbárban gyilkoló férfi feleségét

noor-salman-omar-mateen-orlando

A New York Times arról írt internetes oldalán, hogy a mészáros felesége tudhatott a férfi szörnyű tervéről, de mégsem értesítette a rendőrséget.

Salman a kihallgatás során azzal próbált védekezni, hogy megpróbálta lebeszélni férjét szörnyű tervéről és nem gondolta volna, hogy tényleg megteszi. Az FBI eddigi nyomozásának eredményéből kiderült, hogy Omar Mateen saját magát radikalizálhatta, mivel semmi olyan jel nem utalt arra, hogy közvetlen kapcsolatban állna bármilyen iszlamista terrorszervezettel.

Kedden egyébként kiengedték a kórházból a lövöldözés több sérültjét is. A 49 halálos áldozatot követelő támadást Amerikában komoly politikai botrányok kísérték az elmúlt napokban. Donald Trump azt mondta, hogy Barack Obama túl sokat foglalkozik vele, mint hogy inkább a terrorizmus ellen küzdene.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

  Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

  Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

 • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

  Nagy bajok a Mars expedíció körül!

  Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.

 • Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

  Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

  Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Olaszország államadós-besorolásának kilátását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az államháztartási konszolidáció ismétlődő halasztgatása rontja a hitelességet.