2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XIII.kerület

Magyar futballista Amerikából

Fél évre a Vasashoz került az Egyesült Államokból hazatérő Sallói Dániel. A fiatal tehetség alig egy évvel ezelőtt már rúgott gólt a Fáy utcában, igaz, akkor még az Újpest futballistája volt. Azóta megjárta az USA-t, ahol a Sporting Kansasban játszott, most pedig átmenetileg vasasos lesz.

Salloi

Sallói Dániel a Sporting Kansas csapatából érkezik Angyalföldre (Fotó:sportingkc.com)

Sallói Dánielnek volt kitől örökölnie tehetségét. Édesapja, Sallói István itthon a Videoton, a Győr és a Honvéd játékosa is volt, belekóstolt a légiós életbe, nem mellesleg 13 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Nagyapja, idősebb Sallói István a Tatabánya színeiben játszott ugyancsak az NB I-ben, míg dédapja, Sallói Jenő Balassagyarmaton futballozott, majd játékvezetőként tevékenykedett.
Dani Újpesten kezdte pályafutását, de szerepelt a a korosztályos válogatottakban. 2014 júliusában egy évre az amerikai Sporting Kansashoz igazolt, ám tavaly ilyenkor már ismét Újpesten kezdte meg a felkészülést, ősszel 12 meccsen az NB I-ben is pályára lépett, sőt, első élvonalbeli gólját épp a Vasas ellen szerezte. Nem sokáig maradt azonban Újpesten, mert idén januárban a Sporting Kansas felnőtt csapata profi szerződést kínált neki, amit elfogadott, most viszont fél évre kölcsönbe Angyalföldre került.
– Sajnos Kansasban nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna, mivel azonban az amerikaiak nem akartak örökre elengedni, nagyon jól jött, hogy a Vasas fél évre is kölcsönvett – mondta lapunknak a játékos. –Megbeszéltük, hogy az ügynököm és a klub továbbra is  azon dolgoznak majd, hogy akár hosszabb távon is a Vasashoz kerüljek. Egyébként több klub is megkeresett Magyarországról, de úgy gondolom, a lehető legjobb döntés volt a Vasas. Egyrészt azért, mert a karrierem szempontjából fontos, hogy egy első osztályú csapatban minél többet szerepelhessek. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy a Vasasban sok fiatal kap rendszeres játéklehetőséget, és mint ahogy több alkalommal is láttuk, reális esély van akár a felnőtt, akár az U21-es válogatottba bekerülni – gondolok többek között Vida Mátéra, Berecz Zsombira vagy Hangya Szilveszterre. Tudom, hogy jó helyre kerültem. Vida Mátéval régóta ismerjük egymást, jó barátok vagyunk, és sok jót mesélt a Vasasról, a csapategységről, az itteni viszonyokról. 


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.