EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb IX.kerület

Magyarok a Barcáért

Az FC Barcelona és Messi nevét a világon  mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen  tudják, hogy az ötvenes évek „Messijét” Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel  Barcelonában Európa  legnagyobb, 100 ezer  férőhelyes arénáját,  a Camp Nout. Aztán  1956-ban csatlakozott Kubalához Kocsis  és Czibor, az Arany – csapat két játékosa.

Tbiliszi, 2015. augusztus 11. Lionel Messi, a Bajnokok Ligájában győztes spanyol Barcelona játékosa, miután gólt szerzett az Európa Ligát megnyerő, szintén spanyol Sevilla ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért játszott mérkőzésen a tbiliszi Borisz Paicsadze Dinamo Arénában 2015. augusztus 11-én. (MTI/AP/Ivan Szekretarev)


Lionel Messi (MTI/AP/Ivan Szekretarev)

A  három magyar hőssé  vált Barcelonában, és  meghódította a spanyol  és a katalán nép szívét.  A Magyarok a Barcáért  című dokumentumfilm  megtekintése után sen – ki nem fog meglepődni  azon, hogy egy magyar  kapusról szóló vers kötelező tananyag a spanyol  iskolákban vagy hogy  Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál egy magyar játékos két – méteres bronzszobra áll. A film 20 perc eddig  kevésbé ismert archív felvételt is tartalmaz.  A szórakoztató formában elmesélt történeten – mint egy igazi mozifilmen – nevetni és  könnyezni is lehet. Ez a történet valójában  nemcsak a három játékosról, nemcsak a fociról, és nem is csak a Barcelonáról szól, de  rólunk, magyarokról, a tehetségről, a szorgalomról,  az emberségről és a kitartásról, és arról, hogy az  álmok megvalósíthatók. Filmvetítés, kerekasztal-beszélgetés és közönségtalálkozó június 5-én  18 órától a Ferencvárosi  Művelődési Központban.  A vendégek Dunai II  Antal az 1972-es Eb-s  válogatottból, a Fradi  legendái, akik szintén  72-ben ott voltak a bel – ga Eb-n: Géczi István,  Szűcs Lajos, Szőke István, Juhász István,  valamint Rákosi Gyula a régebbi Fradi-generációból. Műsorvezető:  Harsányi Levente A rendezvény ingyenesen  látogatható, de regisztráció szükséges a korlátozott férőhely miatt. Regisztrálni lehet a  1-216-1300-as telefonszámon.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.