2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IV.kerület XIII.kerület

Meccset is nézhet a Dagályban!

Gőzerővel folyik a Dagály úszókomplexum építése, de mint kiderítettük, ez egyáltalán nem zavarja a strand nyári nyitvatartását. Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa ugyanis a Lokálnak elmondta, augusztus 31-ig biztosan nyitva lesz a Dagály, ahol számos meglepetéssel várják a pihenni vágyókat.

Dagály strand, fürdő, nyár, meleg, vízpart (Fotó: Máté Krisztián)

A Dagályban a medencéből is lehet nézni az Eb-meccseket (Fotó: Máté Krisztián)

Bár a strand nyitva lesz a nyáron, azért van olyan intézkedés, melyet az építkezés miatt meg kellett hozni.
– Mivel a gyerek- és a tanmedence az építési területen van, ezek megszűnnek. Ám a két élménymedence, a termálmedence és a két nagymedence – a 25 és az 50 méteres – egész évben várja a vendégeket – mondta lapunknak Czinege Szilvia, aki hozzátette, mivel az évek alatt megszokott szolgáltatáshoz képest kevesebbet tudnak nyújtani, kedvezményes jegyekkel lehet bemenni a strandra.


A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt termálvízt. 1970 és 2013 között a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide. Jelenleg a fürdő vízellátását a Béke kút és a Margitszigeti Magda kút biztosítja, széles körű gyógyszolgáltatást biztosítva vendégeinek.

– Egészen pontosan már tavaly megszabtunk egy kedvezményes árat, amelyet idén nem emeltünk. Ez azt jelenti, hétköznap egy felnőtt 2000, egy gyerek 1700 forintért mehet be a strandra, de vannak családi és délutáni kedvezményeink is.
A legfontosabb kérdés azonban az, meddig lesz még nyitva a strand, és mikor kell azt bezárni az építkezés miatt.
– Az biztos, hogy augusztus 31-ig nyitva lesz a Dagály, azaz egész nyáron jöhetnek hozzánk a pihenni vágyók. Sőt, egy különlegességgel is várjuk a látogatókat, hiszen mind a labdarúgó Európa-bajnokság, mind az olimpia idején 12 négyzetméteres ledfalon követhetik a vendégek a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve. (A strandon készült képeinket megtalálja a lokal.hu oldalon.)

13ker_belepok_dagaly

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.