EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb X.kerület

Még jelentkezhet a Szent László-napi főzőversenyre!

Idén is színes, változatos programokkal várják az érdeklődőket a Szent László Napok  A koncertek, szabad téri események mellett  idén első ízben rendezik meg a I. Szent László-napi főzőversenyt, azaz a szabad tűzön  főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és  házi sütemények versenyét.

A főzőcsapat egy  fő vezető „szakácsból” és maximum három fő  segítőből, „kuktából” állhat, de a sütemény  készítés esetén a benevező dönti el, hogy  kollektív vagy egyéni alkotás, amit a zsűri  elé visz. Az ételeket 9 és 12 óra között kell  elkészíteni, minimum 10 adagban. A győztesek a „Szent László szakácsa” címet nyerik el,  mely cím viselésére egy évig jogosultak, így  a következő évben ők lesznek a kihívók és  újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért.  Amennyiben a következő évben nem indul  a  versenyen,  úgy  az  adományozott  címet   vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell  juttatni a következő versenyre. Amennyiben  egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő lesz a Szent László örökös  főszakácsa cím kizárólagos viselője. Nevezési határidő június 23. Nevezni a kobanya. hu oldalon található nevezési lap leadásával  (szabadtuzilovagrend@gmail.com) lehet. A  versenyhez szükséges eszközökről a csapat  gondoskodik (bogrács, rostsütő, állványok,  vágódeszkák, kések, grill eszközök, illetve a  higiénia betartásához szükséges mosogató – szerek és mosogatóeszközök). Vizet és a fát  a rendezőség biztosítja. Villanyáram vételezésére lehetőség van, amire az igényt a nevezésnél kérjük jelezni, ha gázzal akar dolgoz – ni, azt a versenyzőnek kell biztosítania


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.