EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,60 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Sport

Megjött az étvágy

Több mint egy nap telt el azóta, hogy Magyarország 2-0-ra legyőzte Ausztriát az Európa-bajnokság első fordulójában, de még mindig nem ocsúdott fel az ország a mámorból.

Az évtizedek óta ilyen sikerre váró szurkolók reakciója érthető, a válogatott játékosok azonban nem vitték túlzásba az ünneplést. Pontosan tudják, hogy fontos feladatuk van még ahhoz, hogy valóban megtörténjen a csoda, a továbbjutás a csoportból. Erre most meg is van a reális esély, főként mert Portugália csak 1-1-et játszott Izland ellen, így jelenleg – de jó ezt leírni – Magyarország vezeti az F csoport tabelláját.

– A meccs után nem arról volt szó az öltözőben, hogy nyertünk, akkor ezzel el is végeztük a dolgunkat, és már boldogan mehetünk haza. Megjött az étvágyunk – fogalmazott az MTI-nek Gera Zoltán, a meccs egyik legjobbja.

ünneplés

Volt egy kis ünneplés az öltözőben/ Fotó: Instagram

Az első gólt szerző Szalai Ádám 550 nap után lőtt a hálóba, érthető, ha elsírta magát örömében. Gólja előtt a szurkolók szokás szerint lecserélték volna, de amikor betalált, extázisba esett mindenki, és a csatár volt a legnagyobb isten a magyar drukkerek körében.

Bordeaux, 2016. június 14. Szalai Ádámot megrúgja az osztrák Aleksander Dragovic (b) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/AP/Haszan Ammar)

Bordeaux, 2016. június 14.
Szalai Ádámot megrúgja az osztrák Aleksander Dragovic (b) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország – Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/AP/Haszan Ammar)

– Csak magamnak sikerült bizonyítanom, mert a kritika a sport része, azt el kell fogadni – mondta Szalai, aki hozzátette, azt kedvelik a szurkolók, aki gólt rúg, öt perccel korábban még nem szerették, de szerinte ilyen a profik világa, nincs ezzel baja.

Bordeaux, 2016. június 14. A magyar válogatott ünnepli 2-0 arányú győzelmét a szurkolótábora előtt a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzés végén Bordeaux-ban 2016. június 14-én. (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Bordeaux, 2016. június 14.
A magyar válogatott ünnepli 2-0 arányú győzelmét a szurkolótábora előtt a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzés végén Bordeaux-ban 2016. június 14-én. (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Az F csoport állása:

1. Magyarország 3 pont

2. Portugália 1 pont

3. Izland 1 pont

4. Ausztria 0 pont
A további program:
június 18.: Izland–Magyarország
június 18.: Portugália–Ausztria
június 22.: Magyarország–Portugália
június 22.: Izland–Ausztria

Az 1. forduló álomcsapata

A L’Equipe című francia sportnapilap Kleinheisler Lászlót is beválasztotta az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulós álomcsapatába.
Akinfejev (orosz) – Piszczek (lengyel), Hubník (cseh), Bonucci (olasz), Jordi Alba (spanyol) – Modric (horvát), Dier (angol), Iniesta (spanyol) – Kleinheisler, Pelle (olasz), Payet (francia)

Bordeaux, 2016. június 14. Kleinheisler László és az osztrák Julian Baumgartlinger (j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/AP/Petr David Josek)

Bordeaux, 2016. június 14.
Kleinheisler László és az osztrák Julian Baumgartlinger (j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország – Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/AP/Petr David Josek)

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.