EUR: 313,00 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Megrázó képek! Így gyűjtötték be a megkínzott tigriskölykök tetemeit

Vádat emelnek a thaiföldi vadvédelmi hatóságok a híres Tigris Templom ellen az ott talált negyven tigriskölyöktetem miatt, amelyek megőrzésére nem volt engedélye a buddhista szentélynek. A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolják.

Szai Jok, 2016. június 1. Thai vadőrök és rendőrök állati tetemeket fényképeznek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. június 1-jén. A Thaiföldi Nemzeti Park munkatársai negyven tigriskölyök tetemére bukkantak a két nappal korábban tartott razzia során. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA)

Thai vadőrök és rendőrök állati tetemeket fényképeznek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban Fotók: (MTI/EPA)

A Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található Tigristemplom 137 nagymacskájának kiköltöztetését hétfőn kezdték meg a helyi hatóságok. Azóta 40 tigriskölyöktetemre bukkantak az egyik fagyasztóban, és további kölyöktetemeket fedeztek fel a templom állatorvosi rendelőjében. A maradványokat egy eddig azonosítatlan folyadékban tartósították és üvegekben tárolták.


Szai Jok, 2016. június 1. Bomlófélben levő állati tetemek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. június 1-jén. A Thaiföldi Nemzeti Park munkatársai negyven tigriskölyök tetemére bukkantak a két nappal korábban tartott razzia során. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA)

Összegyűjtötték a bomlófélben levő állati tetemeket

A thai hatóságok továbbá feltartóztattak egy teherautót, amely tigrisszőrből és tigrisfogból készült, több mint 700 szerencsehozó amulettet, két nagy méretű tigrisbőrt és egyéb testrészeket próbált kivinni a templomból. Egy felnőtt tigris bundája 6-10 ezer dollárt is érhet Thaiföldön.

Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra

Két férfit, aki a járműben tartózkodott, őrizetbe vettek, és vádat emeltek ellenük vadállatok illegális birtoklása miatt. A velük utazó szerzetest is le fogják tartóztatni, amint leveti a papi ruhát.


Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist visznek hordágyon a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Elszállítják az elaltatott tigriseket

A hatóságok DNS-tesztek segítségével akarják kideríteni, hogy a lefagyasztott kölykök rokoni kapcsolatban álltak-e a templom többi nagymacskájával. A rendőrség szerint a kicsinyek egy-két naposan pusztulhattak el, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudni.

Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)
A Tigris Templom mostanáig közkedvelt idegenforgalmi látványosság volt, amelyet turisták tízezrei kerestek fel az ott élő hatalmas tigrispopuláció miatt.

Szai Jok, 2016. május 30. Turisták tigrisek között a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Turisták tigrisek között

A nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős thaiföldi minisztérium (DNP) tavaly elrendelte a templom több mint 140 tigrisének áttelepítését a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába, mert a buddhista templom engedély nélkül tartotta a nagymacskákat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orgia közben csapott le a rendőrség

  Orgia közben csapott le a rendőrség

  Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

 • A nap képe: Világjáró vizsla

  A nap képe: Világjáró vizsla

  Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

 • Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.