EUR: 307,76 Ft
CHF: 282,33 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

Megrongálódott a lezuhant egyiptomi gép feketedoboza

Megtalálták csütörtökön a májusban lezuhant egyiptomi személyszállító repülőgép egyik feketedobozát, azt, amelyik a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítette – jelentette be a katasztrófa okainak kivizsgálásával foglalkozó egyiptomi szakértői bizottság.

Közleményük szerint a feketedoboz megrongálódott, ezért csak több lépcsőben sikerült felszínre hozni, de a legfontosabbat, a memóriaegységet sikerült kiemelni.

A repülési adatokat rögzítő másik adathordozót még keresik.

Az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Szerdán megtalálták és lefényképezték a roncsait. Jelenleg folyik a fenéken lévő darabok elhelyezkedésének feltérképezése.

A pilótafülke hangrögzítőjét a John Lethbridge mélytengeri kutatóhajó fedélzetéről Alexandriába szállítják, és átadják a vizsgálóbizottságnak. A beszélgetések meghallgatásából remélhetőleg megállapítható lesz a katasztrófa oka.

Az egyiptomi bizottság vasárnap figyelmeztetett, hogy már csak napok, legfeljebb két hét kérdése, hogy a két feketedoboz akkumulátora lemerüljön, és jeladója elnémuljon.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Ablakzsiráf

    A nap képe: Ablakzsiráf

    Félelmet nem ismerve, egy pálcikára tűzött banánnal etetett egy zsiráfot egy thaiföldi kislány. A Bangkok peremén található ablakok nélküli Safari World vadasparkban szinte bárki átélhet hasonló kalandot több tucatnyi állat társaságában, hiszen a park különlegessége, hogy a látogató teljes testközelből ismerkedhet meg több száz különféle állattal.

  • Hazatért a csavargó nyuszi

    Hazatért a csavargó nyuszi

    Egy kislány elejtette szeretett plüssnyusziját Sydneiben az egyik menetrend szerint közlekedő vonat kocsijában, miközben szülei a babakocsit igyekeztek minél hamarabb leemelni a szerelvényről Wynyard megállónál.