EUR: 307,69 Ft
CHF: 287,30 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Külföld

Megsemmisítették a dzsihadisták egyik legnagyobb iraki olajraktárát

2013. január 12.
A francia hadsereg audiovizuális kommunikációs irodája (ECPAD) által közreadott képen Mirage 2000 D harci gépek repülnek a csádi főváros, N'Djamena felé a 2013. január 11-ről 12-re virradó éjszaka, miután útnak indultak a franciaországi Nancyban lévő támaszpontjukról. Az éjjel a mali kormányhadsereg a fancia légierő támogatásával visszafoglalta az iszlamista lázadóktól Konna városát. (MTI/AP/ECPAD/ R.Nicolas-Nelson)

Megsemmisítették az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet egyik legnagyobb iraki kőolajraktárát a terroristák iraki központjának számító Moszul közelében – közölte szerdán Ninive tartomány biztonsági igazgatóságának szóvivője.

A Washington vezette nemzetközi katonai koalíció harci repülőgépei a létesítmény legalább 20, kőolajjal teli tározóját semmisítették meg – tette hozzá.

Az iraki hadsereg szeretné mielőbb visszafoglalni Moszult, Ninive tartomány központját,Irak második legnagyobb városát, amelyet 2014 júniusában foglaltak el az IÁ harcosai.

Az illegális gáz- és olajkereskedelem a dzsihadisták egyik legnagyobb bevételi forrásának számít, ezért az Egyesült Államok vezette katonai koalíció célzottan támadja a szélsőségesek által ellenőrzött energiaipari infrastruktúrát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek