EUR: 312,91 Ft
CHF: 261,33 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IX.kerület

Megszépül a Ferenc tér

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Ferenc tér felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Ősz elején vehetik birtokba a megújult Ferenc teret a ferencvárosiak. A parkrekonstrukció teljes költsége 100 millió forint, amelyet az önkormányzat biztosít.

A munkálatok a „bálna”, azaz a tér közepén álló szökőkút elbontásával kezdődtek. Egy teljesen új, a mostaninál nagyobb játszótér épül a park Mester utca felőli részén, ide modern, biztonságos és mozgássérült gyermekek által is használható játszóeszközök kerülnek. A mostani játszótér helyén napozóplacc és vízjáték lesz. Két pavilont elbontanak, az üvegtetejű fedett teret felújítják, mert a kerület vezetése szeretné, ha a Ferenc tér központi helyszíne lenne a ferencvárosi rendezvényeknek.


Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A játszótér nagyobb lesz, új eszközökkel, melyeket mozgássérült gyerekek is tudnak majd használni (Fotó: Máté Krisztián)

Az átalakítás során növekszik a zöldfelület aránya, a munkálatok végén új fákat és növényeket is ültetnek a térre. A tér körül 400 méter hosszú futópályát építenek, az egész körbejárható lesz, valamint vendéglátóteraszok és kerékpártámaszok is épülnek.

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

Kutyafuttatót is kaptak a ferencvárosi ebek, igaz, csak ideiglenesen (Fotó: Máté Krisztián)

A korábban megtartott lakossági fórumokon elhangzottak alapján kutyák nem mehetnek be a parkba, a négylábúak a Bokréta és a Balázs Béla utca sarkán kapnak ideiglenes futtatót.

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A nagy üvegpavilon megmarad, sőt fel is újítják (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.