2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IX.kerület

Megszépül a Ferenc tér

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Ferenc tér felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Ősz elején vehetik birtokba a megújult Ferenc teret a ferencvárosiak. A parkrekonstrukció teljes költsége 100 millió forint, amelyet az önkormányzat biztosít.

A munkálatok a „bálna”, azaz a tér közepén álló szökőkút elbontásával kezdődtek. Egy teljesen új, a mostaninál nagyobb játszótér épül a park Mester utca felőli részén, ide modern, biztonságos és mozgássérült gyermekek által is használható játszóeszközök kerülnek. A mostani játszótér helyén napozóplacc és vízjáték lesz. Két pavilont elbontanak, az üvegtetejű fedett teret felújítják, mert a kerület vezetése szeretné, ha a Ferenc tér központi helyszíne lenne a ferencvárosi rendezvényeknek.


Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A játszótér nagyobb lesz, új eszközökkel, melyeket mozgássérült gyerekek is tudnak majd használni (Fotó: Máté Krisztián)

Az átalakítás során növekszik a zöldfelület aránya, a munkálatok végén új fákat és növényeket is ültetnek a térre. A tér körül 400 méter hosszú futópályát építenek, az egész körbejárható lesz, valamint vendéglátóteraszok és kerékpártámaszok is épülnek.

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

Kutyafuttatót is kaptak a ferencvárosi ebek, igaz, csak ideiglenesen (Fotó: Máté Krisztián)

A korábban megtartott lakossági fórumokon elhangzottak alapján kutyák nem mehetnek be a parkba, a négylábúak a Bokréta és a Balázs Béla utca sarkán kapnak ideiglenes futtatót.

Ferenc tér felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

A nagy üvegpavilon megmarad, sőt fel is újítják (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.