2017. november 29., szerda
Taksony

Belföld

Megvan az év fagylaltja – ezt ne hagyja ki!

A Vezúv elnevezésű kreáció lett idén az év fagylaltja, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 nevezett fagylalt közül választott ki. Idén a kötelező íz a meggy volt.

A nyertes csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre.


A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri döntött, utóbbiban Ördög Nóra műsorvezető, Liptai Claudia színművész, Tarján Zsófi és Lázár Tibor a Honeybeast együttes tagjai, Botka László Szeged polgármestere, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja és Munz Károly gasztronómus, barista foglalt helyet.

A hétfői rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választotta ki azt a hármat, amelyek közül az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódva hirdetnek majd nyertest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta, hogy Debrecenben buzsok közlekednek?

  Tudta, hogy Debrecenben buzsok közlekednek?

  Van az a mondás, hogy aki nem dolgozik, csak az nem hibázik. Csupán csak ezzel magyarázhatja hatalmas helyesírási bakiját az a néhány debreceni útfestőmunkás, akik a buszsáv kipingálása közben felcseréltek két betűt, így a „Busz” felirat helyett órákig a „Buzs” szó szerepelt.

 • Díjat kap az állatmentő politikus

  Díjat kap az állatmentő politikus

  A macskák védőszentjéről elnevezett Szent Gertrúd díjat vehet át december 9-én Horváth László fideszes országgyűlési képviselő, amelyet az állatvédelemért tett törekvései miatt érdemelt ki.

 • Cseh EP-képviselő feküdt a kvóta elé

  Cseh EP-képviselő feküdt a kvóta elé

  Tomás Zdechovský cseh néppárti EP-képviselő is kiállt Magyarország mellett kvótaügyben. A politikus segítségével sikerült összegyűjteni aláírásokat annak érdekében, hogy az Európai Parlament egyáltalán szavazzon a felső korlát nélküli betelepítés bevezetéséről.