EUR: 309,63 Ft
CHF: 288,48 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Életmód

Mesterkurzus a buborékokról

Portrait of happy couple toasting champagne flutes at restaurant, Image: 280005310, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Az ünnepi események elengedhetetlen itala a pezsgő

Bár a pezsgő tradicionálisan inkább a decemberi hónap itala, de egyre többen gondolják úgy, hogy a meleg nyári napokon is  jól esik egy-egy pohárral. Ennek apropóján született meg a Pezsgő Június, amelynek nem titkolt célja, hogy a pezsgőkre, a habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet. Most ismert szakemberek mesterkurzusaira is lehet jelentkezni a Pezsgő Június Nagykóstolón, amelyet június 11-én, szombaton 14 órától tartanak a Corinthia Hotel Budapestben, ahol több mint 60 kiállító termékét is végig lehet kóstolni. A mesterkurzuson Káli Ildikó bor- és pezsgőszakértő és Várszegi György borász a somlói Kreinbacher Birtok italaival ismertet meg, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium oktatója többek között a nagy múltú pezsgőházak bonyolult rokoni és baráti kapcsolatairól mesél, Koczuba Róberttől, a Törley Pezsgőpincészet pezsgőmesterétől és Szik Mátyás örökös sommelier-bajnoktól pedig  az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy mi a különbség a „nyers pezsgő” és a „nyerspezsgő” között, és miért használnak a pezsgőkészítők likőrt?

Kapcsolódó Cikkek