2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Extra

Mezítláb egy hálózsákkal indult a sósivatagba László

Hatalmas mosollyal az arcán, indulásra készen várakozott Kovács Laci extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó ma hajnalban a Liszt Ferenc nemzetközi reptéren. Laci több mint 30 óra repülés után végre belevághat legújabb extrém kalandjába.
A túrázó külső segítség nélkül, teljesen egyedül akar átkelni a Salar De Uyuni Bolíviában található sósivatagán ahol célként tűzte ki egy 6000 méter magas vulkán megmászását is. A nem mindennapi expedíciót mezítláb vagy rossz idő esetén egy vékonytalpú papucsban kívánja megtenni.

Kovács László extrém sportoló
– Már vagy három éve nem hordok cipőt. Tulajdonképpen így edzem a lábaimat. Tudatosan készülök a meleg és a hideg túráimra. Persze télen felhúzok egy szandált, de zoknit soha nem hordok. Nem bírom a bezártságot – viccelődött Laci, aki tavaly nyáron két hetet töltött szintén egyedül a maláj dzsungel érintetlen veszélyekkel teli rejtekében. A túrázó mostani vállalkozása egyébként nemzetközi szinten is egyedülálló. Ugyanis még soha senki nem tudott átgyalogolni a Bolíviai Sósívatagon
– A helyiek azt mondják, nem fogom teljesíteni a távot: tavaly egyedül egy lengyelnek sikerült, de ő mindössze 170 kilométert tett meg, vulkánok nélkül. Mások pedig, autóval szoktak turistáskodni a sivatagban, szóval többen ellenem fogadtak – árulta el Laci, akinek „magányos” útján a szélsőséges természeti adottságoknak köszönhetően sem telefonja, sem iránytűje nem ad majd segítséget, de szerencsére egy műholdas telefon rendelkezésére áll. Éjszakánként pedig, csak egy hálózsák lesz a társa.
– A hétköznapokon is a földön, hálózsákban alszom, ez számomra nem lesz újdonság. Nem szoktam túlbonyolítani a dolgokat – nevet – Amíg távol leszek, az otthoni hálózsákomban a 10 éves kislányom alszik. Imádja, mert apa illata van – mesélte lelkesen Laci, aki mindössze 20 liter vizet vitt magával a 400 km-es sivatagi útra, amit gyalogosan 16 nap alatt kíván teljesíteni. Sok sikert…
13335351_10204602965554384_1421495547_n

Kapcsolódó Cikkek

 • Chloe büszkén mutogatja magát

  Chloe büszkén mutogatja magát

  Chloe Goodman nem szégyelli a testét, és ezt előszeretettel tudatja is a világgal. A 24 éves brit valóságshow-sztár már többször kiállt amellett, hogy ne mondják meg a nőknek, hol, mikor és mit mutassanak meg magukból. Véleménye szerint egy nőt ne ítéljenek el azért, mert kirakja azt, amije van, sőt inkább legyen rá büszke.

 • Vámos Zoltán kikapcsolódásképpen életeket ment

  Vámos Zoltán kikapcsolódásképpen életeket ment

  Vámos Zoltán eredeti foglalkozása szerint orvos, ám már korai egyetemi évei alatt vonzódott a média, elsősorban a filmezés világa iránt. Számos rövidfilm és kisebb sikerek után idén januárban jelent meg első nagyjátékfilmje, a Parázs a szívnek, melynek vetítési jogát már tíz országba eladta.

 • Ellopták Básti Juli Kossuth-díját

  Ellopták Básti Juli Kossuth-díját

  Minden vasárnap két sztárvendéggel beszélget Kalmár Tibor műsorvezető a Sláger FM-en, legutóbb Básti Juli Kossuth-díjas színésznő és Döbrösi Laura sorozatszínésznő volt a vendége.