2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XXIII.kerület

Mi dönthetünk Drakula sorsáról

Jó hírt közölt közösségi oldalán Sinkovics Krisztián, a helyi Fidelitas csoportvezetője, miszerint az évtizedek óta elhanyagolt Újtelep utca 6–8. szám alatt árválkodó, Drakula-háznak csúfolt ingatlant ötven évre megkapta az önkormányzat a fővárostól. A fideszes alpolgármester, Orbán Gyöngyi hosszú ideig lobbizott az ügy érdekében, aminek most lett meg az eredménye.

Konkrét változásokat még hónapokig nem tapasztalhatunk a megálló mögött, ugyanis egyelőre az adminisztrációs feladatokat végzik az érintettek, a 2016-os költségvetésből viszont már mindenképpen szeretnék megkezdeni az ingatlan átalakítását. Hogy pontosan mi legyen ott, abba a helyieknek is lesz beleszólásuk. Az ifjúsági házként, kulturális térként és sportolásra alkalmas területként is használható Drakula-ház környékéről a lakókat is megkérdezik egy később kijelölendő formában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.