2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XXIII.kerület

Mi dönthetünk Drakula sorsáról

Jó hírt közölt közösségi oldalán Sinkovics Krisztián, a helyi Fidelitas csoportvezetője, miszerint az évtizedek óta elhanyagolt Újtelep utca 6–8. szám alatt árválkodó, Drakula-háznak csúfolt ingatlant ötven évre megkapta az önkormányzat a fővárostól. A fideszes alpolgármester, Orbán Gyöngyi hosszú ideig lobbizott az ügy érdekében, aminek most lett meg az eredménye.

Konkrét változásokat még hónapokig nem tapasztalhatunk a megálló mögött, ugyanis egyelőre az adminisztrációs feladatokat végzik az érintettek, a 2016-os költségvetésből viszont már mindenképpen szeretnék megkezdeni az ingatlan átalakítását. Hogy pontosan mi legyen ott, abba a helyieknek is lesz beleszólásuk. Az ifjúsági házként, kulturális térként és sportolásra alkalmas területként is használható Drakula-ház környékéről a lakókat is megkérdezik egy később kijelölendő formában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.