EUR: 309,76 Ft
CHF: 289,65 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XXIII.kerület

Mi dönthetünk Drakula sorsáról

Jó hírt közölt közösségi oldalán Sinkovics Krisztián, a helyi Fidelitas csoportvezetője, miszerint az évtizedek óta elhanyagolt Újtelep utca 6–8. szám alatt árválkodó, Drakula-háznak csúfolt ingatlant ötven évre megkapta az önkormányzat a fővárostól. A fideszes alpolgármester, Orbán Gyöngyi hosszú ideig lobbizott az ügy érdekében, aminek most lett meg az eredménye.

Konkrét változásokat még hónapokig nem tapasztalhatunk a megálló mögött, ugyanis egyelőre az adminisztrációs feladatokat végzik az érintettek, a 2016-os költségvetésből viszont már mindenképpen szeretnék megkezdeni az ingatlan átalakítását. Hogy pontosan mi legyen ott, abba a helyieknek is lesz beleszólásuk. Az ifjúsági házként, kulturális térként és sportolásra alkalmas területként is használható Drakula-ház környékéről a lakókat is megkérdezik egy később kijelölendő formában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.