EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,61 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Milliókat kap a semmiért az orvos

Szerződést kötött egy praxisra, majd külföldre ment dolgozni egy háziorvos Budapesten. Éveken keresztül csak a helyettesével találkozhattak a betegei. Minderre akkor derült fény, amikor az önkormányzat felbontotta vele a szerződést.

Váratlanul bontotta fel a szerződést a XVIII. kerületi önkormányzat dr. Iványi Tibor háziorvossal, pontosabban annak betéti társaságával. A pestszentimrei orvos 2007-ben, majd 2012-ben is szerződött az önkormányzattal arra, hogy a Nemes utcai rendelőben ellátja a körzet betegeit.

Az orvos évek óta külföldön dolgozik, azóta folyamatosan helyettesítik. A betegek és a helyettesítő orvos is panaszkodott, az önkormányzat ezért lép – indokolta Dömötör István alpolgármester, hogy miért van szükség a praxis felbontására.

A háziorvos díjazását egy bonyolult pontrendszer alapján számítják ki. Az orvos emellett fix díjazásra is jogosult (esetünkben minimum havi 197 000 forintra), továbbá legalább heti 20 munkaóra esetén 10 ezer forint pótlékra, és újabb 26 ezer forintra, ami a költségeket fedezi. Iványi doktor tehát évente minimum 2,3 millió forintot kapott azért, hogy ne gyógyítson.

Ezután kerestük dr. Iványi Tibor rendelését. Először azt mondták, rendelési időben keressük újra a doktort. A megbeszélt időben viszont egy másik nővér azt mondta, nem tudja adni az orvost, és azt sem tudja, mikor beszélhetünk vele, mert folyamatosan helyettesítik őt. Később kollégánk megkereste a Nemes utcai Pintér Kálmán Szakrendelőt, ahol a recepciós elnevette magát kérdésére. Iványi doktor? Évek óta nem láttuk – mondta.

Szerettük volna kikérni a Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ ) véleményét az esetről, de sem tőlük, sem Iványi doktortól nem kaptunk választ.

Az önkormányzat a szerződést rendes felmondással bontotta fel, így dr. Iványit hat hónap felmondási idő illeti meg. Ezután megpályáztatják a praxist, így még ha minden gördülékenyen megy is, csak tíz hónap múlva állhat helyre a rend a körzetben.

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor (Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor (Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.