EUR: 313,13 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Milliókat kap a semmiért az orvos

Szerződést kötött egy praxisra, majd külföldre ment dolgozni egy háziorvos Budapesten. Éveken keresztül csak a helyettesével találkozhattak a betegei. Minderre akkor derült fény, amikor az önkormányzat felbontotta vele a szerződést.

Váratlanul bontotta fel a szerződést a XVIII. kerületi önkormányzat dr. Iványi Tibor háziorvossal, pontosabban annak betéti társaságával. A pestszentimrei orvos 2007-ben, majd 2012-ben is szerződött az önkormányzattal arra, hogy a Nemes utcai rendelőben ellátja a körzet betegeit.


Az orvos évek óta külföldön dolgozik, azóta folyamatosan helyettesítik. A betegek és a helyettesítő orvos is panaszkodott, az önkormányzat ezért lép – indokolta Dömötör István alpolgármester, hogy miért van szükség a praxis felbontására.

A háziorvos díjazását egy bonyolult pontrendszer alapján számítják ki. Az orvos emellett fix díjazásra is jogosult (esetünkben minimum havi 197 000 forintra), továbbá legalább heti 20 munkaóra esetén 10 ezer forint pótlékra, és újabb 26 ezer forintra, ami a költségeket fedezi. Iványi doktor tehát évente minimum 2,3 millió forintot kapott azért, hogy ne gyógyítson.

Ezután kerestük dr. Iványi Tibor rendelését. Először azt mondták, rendelési időben keressük újra a doktort. A megbeszélt időben viszont egy másik nővér azt mondta, nem tudja adni az orvost, és azt sem tudja, mikor beszélhetünk vele, mert folyamatosan helyettesítik őt. Később kollégánk megkereste a Nemes utcai Pintér Kálmán Szakrendelőt, ahol a recepciós elnevette magát kérdésére. Iványi doktor? Évek óta nem láttuk – mondta.


Szerettük volna kikérni a Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ ) véleményét az esetről, de sem tőlük, sem Iványi doktortól nem kaptunk választ.

Az önkormányzat a szerződést rendes felmondással bontotta fel, így dr. Iványit hat hónap felmondási idő illeti meg. Ezután megpályáztatják a praxist, így még ha minden gördülékenyen megy is, csak tíz hónap múlva állhat helyre a rend a körzetben.

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor (Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor (Fotó: Keresztesi Balázs)

Háziorvosi rendelő, Dr. Iványi Tibor
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Így hamisít Soros György blogja

  Így hamisít Soros György blogja

  A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t.

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.