2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb XIX.kerület

Minden korosztály megmozdult

A múlt heti Kihívás Napján több mozgást népszerűsítő program is volt a kerületben. A KAC-pályán a fiatalok dolgoztatták meg izmaikat, míg a Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében az idősebbek is tornáztak.

Középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupája - Házigazda: Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő, Gajda Péter (Fotó: Keresztesi Balázs)

Nem is olyan könnyű, mint elsőre látszik
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Élettel telt meg a KAC-pálya a Kihívás Napján. Előbb a Trefort iskola diákjai frizbíztek, később korfballozni, paintballozni, asztaliteniszezni is lehetett, majd atlétikai számokban hirdettek versenyt. Végül jött Nick Árpád, a mai napig aktív „erősember”, akinek segítségével emberpróbáló feladatok elé állították a fiatalokat.


03kihivas-kac1605

Frizbivel indult a nap (fotó:kispest.hu)

– Nagyon meglepett, hogy milyen fogékonyak voltak a feladatokra. Nagyon tetszett a középiskolásoknak a program – mesélt tapasztalatairól lapunknak a kerületben élő bajnok, Nick Árpád a verseny után. – Súlyfelhúzásban, söröshordó kitartásában, farönknyomásban, füles súlyzó dobásában, autókerék-húzásban és a végén az egész csapatnak autóhúzásban kellett helytállnia, és végig nagyon pozitívak voltak. Azon túl, hogy megfelelő fizikummal kell rendelkeznie valakinek, a lelkesedés, kitartás a legfontosabb tulajdonságok ebben a sportágban. Ketten külön meg is kerestek, akik szeretnének a továbbiakban is elmélyülni az erősemberek világában.

Középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupája - Házigazda: Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő, Gajda Péter (Fotó: Keresztesi Balázs)

Nick Árpád minden feladat előtt megmutatta a helyes gyakorlatot
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium nyerte a vándorkupát mint legjobb csapat. Először rendeztek ilyen típusú versenyt, Árpi bizakodó, hogy van ennek létjogosultsága.


– Mivel tetszett a gyerekeknek, szerintem lesz folytatása. Szívesen segítek bármikor, ha kérnek, akár a kerületben, akár távolabb. Azon túl, hogy épp masters Európa-bajnokságra készülök, a helyieket szeretném mozgásra buzdítani. Ez igaz a fiatalokra is, de a nyugdíjasoknak is szervezünk programokat a közeljövőben.

Ez olyannyira igaz, hogy a Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében összesen mintegy hatvan gondozóházi ellátott és nyugdíjas és több dolgozó is megmozgatta magát legalább arra a negyed órára, amíg Árpi frissítő tornát tartott nekik.

08kihivas-skkgsz1605

Az idősebbek is tornáztak egy jót (fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lassan befejeződik a kormányalakítás

  Lassan befejeződik a kormányalakítás

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) élén Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja Balogh Zoltánt a hamarosan megalakuló új Orbán-kormányban – írta pénteki lapszámában a Magyar Idők, kormánypárti körökből származó információkra hivatkozva.

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.