EUR: 308,23 Ft
CHF: 285,24 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

MSZP: Tóbiás ment, Molnár jött

Budapest, 2016. június 25. A párt újonnan megválasztott elnöke, Molnár Gyula (b) és Hiller István korábbi pártelnök, a párt újonnan megválasztott választmányi elnöke a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusán tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti Konferenciaközpontban 2016. június 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Molnár Gyula (b) ás Hiller István (Fotó: MTI)

Molnár Gyula váltja Tóbiás Józsefet az MSZP elnöki székében – így határozott szombaton a baloldali párt küldöttgyűlése. Az elnökválasztás két fordulóban dőlt el, végül Molnár 176 szavazattal nyert, Tóbiás pedig kénytelen volt megelégedni 133 vokssal. A kongresszusra összesen 361 küldött érkezett. Változás történt az MSZP országos választmányának élén is, itt Hiller István kapott bizalmat Botka László helyett. Mindez tehát azt jelenti, hogy az MSZP a Molnár–Hiller tandemmel feszül neki a 2018-as választásoknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.