EUR: 308,63 Ft
CHF: 282,21 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Sport

Nesta Carter a Pekingben fennakadt jamaicai olimpiai bajnok

A 4×100 méteren aranyérmes váltó tagja, Nesta Carter az a jamaicai olimpiai bajnok, aki fennakadt a 2008-as pekingi játékokon levett doppingminták újraelemzése során.

A helyi sajtó csütörtökön számolt be arról, hogy aranyérmes jamaicai sportoló is van a megbukottak között, pénteken pedig már meg is nevezte az érintettet, illetve azt is közölte, hogy a sprinter metilexanamint szedett.

Amennyiben a B próba megerősíti a csalást, úgy Cartert eltiltják, és a váltót megfosztják az első helyétől.

A stafétában Carter mellett futott még Usain Bolt, Asafa Powell és Michael Frater. Bolt jelenleg hatszoros olimpiai bajnok, kizárás esetén azonban elveszti az egyik aranyérmét.

A jamaicai 4×100-as váltó a 2008-as és 2012-es olimpián, valamint a 2011-es, 2013-as és 2015-ös világbajnokságon sem talált legyőzőre.

Egyelőre sem a versenyző, sem az ügynöke, sem a Jamaicai Olimpiai Bizottság, illetve Atlétikai Szövetség nem reagált a sajtóhírre.

A 30 esztendős Carter ebben az idényben még nem versenyzett lábsérülés miatt, júniusra tervezte a visszatérését.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egész éjszaka buliztak Madridban

  Egész éjszaka buliztak Madridban

  Edzőként ez életem legszebb napja – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, akivel a csapat öt év után először lett bajnok, amikor a spanyol bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a Málagát.

 • Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva is népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot. Az olimpiai bajnok kipróbálta azokat a játékokat is, amelyekkel több fővárosi helyszín mellett Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Balatonfüreden is találkozhatnak az érdeklődők.

 • Halálosan megfenyegették a kosarast

  Halálosan megfenyegették a kosarast

  A San Antonio Spurs elleni nyugati főcsoportdöntő első mérkőzésén Zaza Pachulia, a Golden State Warriors kosarasa ráesett a hazai csapat legjobbjának számító Kawhi Leonard amúgy is sérült bokájára, aki ezért kénytelen kihagyni az NBA-szezon további mérkőzéseit.