EUR: 308,16 Ft
CHF: 287,33 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Novák fenntartja vádjait

Átadta a Jobbik elnökségének a képviselői mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot Novák Előd. 2016.06.08 fotó: Csudai Sándor

– Az új elnökségben kicsit papírformaszerűek azok a döntések, amelyeket Vona Gábor pártelnök előzetesen jelez – fogalmazott szerdán Novák Előd azután, hogy korábban lemondott országgyűlési mandátumáról. Erre a frakció szólította fel az elnök kérésére. Kijelentette: emelt fővel távozik, az alelnöki programjában leírt állításait pedig fenntartja. Ebben számos, a párttal kapcsolatos aggályának adott hangot. Novák szerint augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel. Elmondása szerint a határvédelemben szeretne tevékenykedni, vállalkozás indítását fontolgatja és több időt fog családjával tölteni. Feleségéről, a szintén jobbikos Dúró Dóráról azt mondta: minden támogatást megad a feleségének a folytatáshoz és bízik abban, hogy képes lesz rá. Novák Elődöt faggatták korábbi akcióiról is. Az uniós zászló elégetéséről azt mondta: arról Szabó Gábor pártigazgató javaslatára azt megelőzően az elnökség döntött, és a Szabadság téri szovjet emlékmű elbontására tett kísérletről is előzőleg tájékoztatta az elnökséget, amelynek nem volt ellenvetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

  Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

  Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

 • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

  Felmostuk a padlót a Jobbikkal

  Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.