EUR: 310,04 Ft
CHF: 289,20 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Belföld

Novák fenntartja vádjait

– Az új elnökségben kicsit papírformaszerűek azok a döntések, amelyeket Vona Gábor pártelnök előzetesen jelez – fogalmazott szerdán Novák Előd azután, hogy korábban lemondott országgyűlési mandátumáról. Erre a frakció szólította fel az elnök kérésére. Kijelentette: emelt fővel távozik, az alelnöki programjában leírt állításait pedig fenntartja. Ebben számos, a párttal kapcsolatos aggályának adott hangot. Novák szerint augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel. Elmondása szerint a határvédelemben szeretne tevékenykedni, vállalkozás indítását fontolgatja és több időt fog családjával tölteni. Feleségéről, a szintén jobbikos Dúró Dóráról azt mondta: minden támogatást megad a feleségének a folytatáshoz és bízik abban, hogy képes lesz rá. Novák Elődöt faggatták korábbi akcióiról is. Az uniós zászló elégetéséről azt mondta: arról Szabó Gábor pártigazgató javaslatára azt megelőzően az elnökség döntött, és a Szabadság téri szovjet emlékmű elbontására tett kísérletről is előzőleg tájékoztatta az elnökséget, amelynek nem volt ellenvetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • 23 millióra büntették az Orangewayst

  23 millióra büntették az Orangewayst

  Több mint 23 millió forintos bírságot szabott ki az elmúlt két évben a hatóság az OrangeWays márkanév alatt szolgáltatást nyújtó társaságokra.

 • Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Közép-Kelet-Európában elsőként a MOL vezeti be töltőállomásainál az úgynevezett „drive-through” szolgáltatást, vagyis a közeljövőben egyre több MOL-kúton áthajtva lehet majd kávét, szendvicset, üdítőt vásárolni.

 • Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Kibújt a szög a zsákból: a Ripost úgy tudja, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám politikai karrierjének megindításáról, vagyis a Jobbik országos listájára kerüléséről tárgyalt pénteken, zárt ülésen a párt elnöksége.