EUR: 308,00 Ft
CHF: 267,52 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld

Offshore-lovagok az Index mögött

A leglátogatottabb magyar internetes újság, az Index tulajdonosi körének története az offshore-ügyek állatorvosi lova – írja a Magyar Idők.

Egy szűkebb baráti, üzleti kör által alapított kiadóból az évek alatt szinte átláthatatlan nemzetközi adóoptimalizáló cégháló lett, amit mostanra off­shore-talanítottak. Az Index mögötti cégügyeket a legnagyobb ilyen ismert nemzetközi vállalkozás, a világ újságainak címlapjain szereplő panamai Mossack Fonseca ügyvédi iroda is intézte.

Az Index.hu Rt. 1999-ben 50 millió forintos törzstőkével indult, Kőrösi Ákos Zsolt és Szőllősi Gábor (összesen 75 százalék), Nyírő András, Gerényi Gábor, Uj Péter és Kéki Balázs (összesen 10 százalék) birtokolták a részvények legnagyobb hányadát, magánbefektetőként pedig Braun Róbert, Reisz Attila, valamint Kövér József és Edward Sanborn szereztek részesedést. Sok más sikeres vállalathoz hasonlóan az újonnan alakult honlapnál is régebbről ismerték egymást a résztvevők.

Kőrösi Ákos például a honlap stratégiai és kommunikációs igazgatója, az MSZP-s Braun Róbert gimnáziumi osztálytársa volt. Braun később Medgyessy Péter miniszterelnök kommunikációs vezetője és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök stratégiai főtanácsadója lett.

További részletek a Magyar Idők oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.

 • Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

 • Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Éjszaka az ország nagy részén többnyire derült lesz az ég, de főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a délnyugati, nyugati határ mentén köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, nyugat felől pedig fátyolfelhők érkeznek.