2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Külföld

Óriási robbanás rázott meg egy lőteret, mindenkit evakuáltak

Egy rakétahajtómű okozhatta azt a robbanást, ami miatt Oroszország déli részén evakuálni kellett egy lőtér teljes személyzetét. A baleset egy a szomszédos település lakóit is érintette. Az Rt.com beszámolója szerint az Asztrahany közelében fekvő tesztlőtérről és a szomszédos településről összesen hatszáz embert kellett biztonságba helyezni egy robbanás miatt. A TASZSZ információi szerint egy gyorsítórakéta okozhatta a detonációt, ám a Life.hu már arról ír, hogy egy S-75-ös légvédelmi rendszer hajtóműve kaphatott lángra. A tűzoltók hamar megfékezték a lángok terjedését, a balesetben senki sem sérült meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Levesválasztása buktatott le egy gyilkost Indiában: a bűntett elkövetője ugyanis, aki ellopta áldozata személyazonosságát, vegetáriánus ételt kért egy kórházban.

  • Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    A német kormány nem osztja az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak azt a véleményét, miszerint a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben – mondta szerdán Berlinben egy német kormányzati forrás.