2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XIII.kerület

Pedagógus és könyvtárvezető kapta az Ember az emberért esélyegyenlőségi díjat

Lombosné André Adrienn nyugdíjas pedagógus, szakszervezeti titkár és Vörösné Jánosi Katalin, a Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai fiókjának vezetője kapta az idei Ember az emberért esélyegyenlőségi díjat.

kituntetettek13ker

A két kitüntetett: Lombosné André Adrienn és Vörösné Jánosi Katalin (Fotó: budapest13.hu)

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint Lombosné André Adrienn diákjai az Ady Endre Gimnáziumban töltött évei alatt nem csak szakmai felkészültségében lehettek biztosak, azt is gyorsan megtapasztalták, hogy különféle ügyes-bajos dolgaikkal bátran fordulhatnak hozzá.


Hátrányos helyzetű diákjainak megsegítése érdekében minden követ megmozgatott. Közvetlen, megnyerő személyisége is hozzájárul ahhoz, hogy volt tanítványai évek, évtizedek távlatából is felkeresik, beszámolnak neki életük alakulásáról.

 

Vörösné Jánosi Katalin 1986-tól a XIII. kerületi Dagály utcai könyvtár könyvtárkezelője, csoportvezetője, 1999 óta pedig vezetője. Vezetése alatt, 2012 nyarán a fővárosban elsőként a Dagály strandon nyitottak strandkönyvtárat. Rendszeresen szervez a könyvtár kiemelt rendezvényeihez kapcsolódó programokat, Ismert házak – ismeretlen fotókon címmel pedig kiállítást lakossági fotókból. Évek óta szervezője és oktatója az idős olvasók számára szervezett számítógép-használói képzésnek.

A kerület vezetősége az esélyegyenlőségi díjjal azoknak az  embereknek a tevékenységét ismeri el, akik hozzáállásukkal, hétköznapi cselekedeteikkel az esélyegyenlőség érvényesüléséért tesznek. A díjjal az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár, az elismerést minden év májusában a  polgármester adja át. Ebben az esztendőben immár nyolcadik alkalommal részesült díjazásban két, arra a legalkalmasabbnak ítélt személyiség.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.