EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XIII.kerület

Pedagógus és könyvtárvezető kapta az Ember az emberért esélyegyenlőségi díjat

Lombosné André Adrienn nyugdíjas pedagógus, szakszervezeti titkár és Vörösné Jánosi Katalin, a Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai fiókjának vezetője kapta az idei Ember az emberért esélyegyenlőségi díjat.

kituntetettek13ker

A két kitüntetett: Lombosné André Adrienn és Vörösné Jánosi Katalin (Fotó: budapest13.hu)

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint Lombosné André Adrienn diákjai az Ady Endre Gimnáziumban töltött évei alatt nem csak szakmai felkészültségében lehettek biztosak, azt is gyorsan megtapasztalták, hogy különféle ügyes-bajos dolgaikkal bátran fordulhatnak hozzá.

Hátrányos helyzetű diákjainak megsegítése érdekében minden követ megmozgatott. Közvetlen, megnyerő személyisége is hozzájárul ahhoz, hogy volt tanítványai évek, évtizedek távlatából is felkeresik, beszámolnak neki életük alakulásáról.

 

Vörösné Jánosi Katalin 1986-tól a XIII. kerületi Dagály utcai könyvtár könyvtárkezelője, csoportvezetője, 1999 óta pedig vezetője. Vezetése alatt, 2012 nyarán a fővárosban elsőként a Dagály strandon nyitottak strandkönyvtárat. Rendszeresen szervez a könyvtár kiemelt rendezvényeihez kapcsolódó programokat, Ismert házak – ismeretlen fotókon címmel pedig kiállítást lakossági fotókból. Évek óta szervezője és oktatója az idős olvasók számára szervezett számítógép-használói képzésnek.

A kerület vezetősége az esélyegyenlőségi díjjal azoknak az  embereknek a tevékenységét ismeri el, akik hozzáállásukkal, hétköznapi cselekedeteikkel az esélyegyenlőség érvényesüléséért tesznek. A díjjal az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár, az elismerést minden év májusában a  polgármester adja át. Ebben az esztendőben immár nyolcadik alkalommal részesült díjazásban két, arra a legalkalmasabbnak ítélt személyiség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.