EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,52 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb

Polgármester autójába csapódott a kisteherautó

Halálos közúti baleset történt kedd délután a 84-es számú főút Sárvár és Gérce közötti szakaszán, a karambol vétlen részese volt Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) is, aki közlése szerint nem sérült meg.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a balesetben a polgármester is szállító személyautó egy kisteherautóval ütközött, ez utóbbi sofőrje a helyszínen életét veszítette.

Kazmar Enikő rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a baleset helyszínelése és a műszaki mentés tart, a főutat teljes szélességében lezárták.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a polgármesteri hivatal autójában Puskás Tivadarral együtt négyen utaztak. A polgármester, aki maga is évtizedeken át dolgozott mentőorvosként, telefonon azt közölte, hogy nem sérült meg, ugyanakkor igyekezett azonnal segítséget nyújtani.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, próbálkoztak a teherautó sofőrjének újraélesztésével, de nem jártak sikerrel.

Súlyosan megsérült a polgármesteri autót vezető sofőr is, aki az elsődleges információk szerint vétlen volt a balesetben, őt kórházba szállították. A baleset sérültjeit, köztük Puskás Tivadart is kórházba vitték a mentők.

A 112 Press portál tudósítása szerint az áruszállító jármű egy enyhén ívelő kanyarban a polgármesteri autó elé pördült, a baleset szemtanúk szerint kivédhetetlen volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.