2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb

Polgármester autójába csapódott a kisteherautó

Halálos közúti baleset történt kedd délután a 84-es számú főút Sárvár és Gérce közötti szakaszán, a karambol vétlen részese volt Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) is, aki közlése szerint nem sérült meg.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a balesetben a polgármester is szállító személyautó egy kisteherautóval ütközött, ez utóbbi sofőrje a helyszínen életét veszítette.


Kazmar Enikő rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a baleset helyszínelése és a műszaki mentés tart, a főutat teljes szélességében lezárták.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a polgármesteri hivatal autójában Puskás Tivadarral együtt négyen utaztak. A polgármester, aki maga is évtizedeken át dolgozott mentőorvosként, telefonon azt közölte, hogy nem sérült meg, ugyanakkor igyekezett azonnal segítséget nyújtani.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, próbálkoztak a teherautó sofőrjének újraélesztésével, de nem jártak sikerrel.

Súlyosan megsérült a polgármesteri autót vezető sofőr is, aki az elsődleges információk szerint vétlen volt a balesetben, őt kórházba szállították. A baleset sérültjeit, köztük Puskás Tivadart is kórházba vitték a mentők.

A 112 Press portál tudósítása szerint az áruszállító jármű egy enyhén ívelő kanyarban a polgármesteri autó elé pördült, a baleset szemtanúk szerint kivédhetetlen volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.