EUR: 307,64 Ft
CHF: 287,07 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Rálőttek cseh turisták buszára Franciaországban

Dammartin-en-Goele, 2015. január 9.
Rendőrök egy út mellett a Párizstól északkeletre lévő Dammartin-en-Goele településen, ahol egy nyomdaipari cég telephelyén lövöldözés tört ki a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen két nappal ezelőtt elkövetett véres merénylet gyanúsítottjai és az őket üldöző rendőrök között 2015. január 9-én. A két gyanúsított behatolt a cég telephelyére, és ott túszokat ejtett. A lövöldözésnek két halálos és 20 sebesült áldozata van. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Ismeretlenek kétszer is rálőttek egy cseh turistákat szállító buszra egy dél-franciaországi autópályán péntek éjjel – derül ki a helyi ügyészség vasárnapi tájékoztatásából.

A buszon 75-en utaztak, köztük egy iskoláscsoport is. Üvegszilánkok hat embert sebesítettek meg, egyikük súlyos szemsérülést szenvedett.

A busz spanyolországi kirándulásukról vitte hazafelé a cseh turistákat, amikor péntek éjjel, fél 11 tájban Lyontól mintegy 130 kilométerre, az A7-es autópályán rálőttek.

“Az első lövés az első szélvédőt törte be, a második pedig pár másodperccel később a hátsót” – tudatta Alex Perrin valence-i ügyész, hangsúlyozva, hogy elszigetelt esetről van szó.

Az ügyész úgy vélte: magányos támadó lőtt, és feltehetően valamilyen vadászpuskát használhatott. Egyelőre nincs gyanúsított, senkit sem vettek még őrizetbe, és azt sem tudni, mi lehetett a támadás indítéka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Miközben az amerikai Joemel Panisa reggel még azért morgolódott, mert a hóakadályok miatt nem tud munkába menni, pár órával később már 300 millió forint boldog tulajdonosa volt.

 • Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  A spanyol tévétörténelem egyik legmókásabb pillanatát élték át annak a tévéműsornak a nézői, akik szemtanúi voltak a „Délután itt és most” című beszélgetős műsorban elszundító vendég szunyókálásának.

 • Magyarbarát elnök az EP élén

  Magyarbarát elnök az EP élén

  Antonio Tajani lett az EP új elnöke. Kinevezésével Donald Trump után újabb erős ember tűnt fel a nemzetközi porondon, aki szimpatizál Magyarországgal.