EUR: 309,58 Ft
CHF: 285,89 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Rálőttek cseh turisták buszára Franciaországban

Dammartin-en-Goele, 2015. január 9.
Rendőrök egy út mellett a Párizstól északkeletre lévő Dammartin-en-Goele településen, ahol egy nyomdaipari cég telephelyén lövöldözés tört ki a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen két nappal ezelőtt elkövetett véres merénylet gyanúsítottjai és az őket üldöző rendőrök között 2015. január 9-én. A két gyanúsított behatolt a cég telephelyére, és ott túszokat ejtett. A lövöldözésnek két halálos és 20 sebesült áldozata van. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Ismeretlenek kétszer is rálőttek egy cseh turistákat szállító buszra egy dél-franciaországi autópályán péntek éjjel – derül ki a helyi ügyészség vasárnapi tájékoztatásából.

A buszon 75-en utaztak, köztük egy iskoláscsoport is. Üvegszilánkok hat embert sebesítettek meg, egyikük súlyos szemsérülést szenvedett.

A busz spanyolországi kirándulásukról vitte hazafelé a cseh turistákat, amikor péntek éjjel, fél 11 tájban Lyontól mintegy 130 kilométerre, az A7-es autópályán rálőttek.

“Az első lövés az első szélvédőt törte be, a második pedig pár másodperccel később a hátsót” – tudatta Alex Perrin valence-i ügyész, hangsúlyozva, hogy elszigetelt esetről van szó.

Az ügyész úgy vélte: magányos támadó lőtt, és feltehetően valamilyen vadászpuskát használhatott. Egyelőre nincs gyanúsított, senkit sem vettek még őrizetbe, és azt sem tudni, mi lehetett a támadás indítéka.

Kapcsolódó Cikkek