EUR: 308,38 Ft
CHF: 282,46 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb

Rangos elismerésben részesül Al Pacino

Al Pacino és a The Eagles rockegyüttes is a washingtoni Kennedy Központ idei előadóművész díjazottjai között szerepel.

A John F. Kennedy Center csütörtökön jelentette be, hogy a színészek közül idén Al Pacino kapja meg az előadóművészi díjat. Deborah Rutter, a kulturális központ igazgatója elárulta, hogy nem tudja megmagyarázni, miért nem kapta meg hamarabb a díjat a színész, hiszen olyan pályatársai, mint Warren Beatty, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Jack Nicholson és Robert Redford már mind átvehették.

“Amikor telefonáltam neki, és meghívtam a díjátadóra, tényleg rendkívül izgatott voltam” – ismerte el az igazgatónő.

A díjazottak listáján van a The Eagles, a háromszoros Grammy-díjas, 75 esztendős argentin zongorista, Martha Argerich, a 76 éves Mavis Staples gospel- és bluesénekes és a 68 éves James Taylor énekes-dalszerző.

Az Eagles számára keserédes ez az elismerés: már tavaly is megkaphatták volna, de akkor Glenn Frey, a banda alapító tagjának gyengélkedése miatt elhalasztották a díj átvételét, és januárban, a gála után egy hónappal Frey elhunyt. A díjátadó ceremóniát december 3-án rendezik meg a Kennedy Centerben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.