EUR: 308,25 Ft
CHF: 282,63 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Ringató, háromszor

A Ringató családi művészeti nevelési program. A szervezők mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban  a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem  valamiféle előadás! A szervezők közösen – a  részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.  A harmincperces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre  tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az  adott helyzethez. A dalokat, mondókákat so – kat ismételik, egy-egy foglalkozáson belül is,  de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják  azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó  vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott  vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel,  zenei felvételeket soha nem hallgatunk. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek tehát semmiféle feladatot  nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell,  nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak,  játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy  tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek. A  közös éneklés, a játék, a mozgás fő szempont  mindenekelőtt, de fontos az áhítatos csend is.  A foglalkozások zenei anyagát a kodályi gondolat szerint válogatják, elsődleges szerepet  kap a közös éneklés, mondókázás, és megmutatják az ölbéli játékok semmi mással nem  pótolható örömét is. A Radnóti Miklós Művelődési Házban minden hétfőn három időpontban – 9.30, 10.15 és 11 óra – Venczel Mónika  (06-70/382-0026) tart Ringató-foglalkozást.  Részvételi díj 800 forint/alkalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.