EUR: 313,16 Ft
CHF: 261,80 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Ringató, háromszor

A Ringató családi művészeti nevelési program. A szervezők mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban  a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem  valamiféle előadás! A szervezők közösen – a  részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.  A harmincperces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre  tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az  adott helyzethez. A dalokat, mondókákat so – kat ismételik, egy-egy foglalkozáson belül is,  de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják  azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó  vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott  vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel,  zenei felvételeket soha nem hallgatunk. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek tehát semmiféle feladatot  nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell,  nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak,  játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy  tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek. A  közös éneklés, a játék, a mozgás fő szempont  mindenekelőtt, de fontos az áhítatos csend is.  A foglalkozások zenei anyagát a kodályi gondolat szerint válogatják, elsődleges szerepet  kap a közös éneklés, mondókázás, és megmutatják az ölbéli játékok semmi mással nem  pótolható örömét is. A Radnóti Miklós Művelődési Házban minden hétfőn három időpontban – 9.30, 10.15 és 11 óra – Venczel Mónika  (06-70/382-0026) tart Ringató-foglalkozást.  Részvételi díj 800 forint/alkalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.