2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Ringató, háromszor

A Ringató családi művészeti nevelési program. A szervezők mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban  a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem  valamiféle előadás! A szervezők közösen – a  részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.  A harmincperces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre  tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az  adott helyzethez. A dalokat, mondókákat so – kat ismételik, egy-egy foglalkozáson belül is,  de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják  azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó  vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott  vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel,  zenei felvételeket soha nem hallgatunk. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek tehát semmiféle feladatot  nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell,  nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak,  játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy  tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek. A  közös éneklés, a játék, a mozgás fő szempont  mindenekelőtt, de fontos az áhítatos csend is.  A foglalkozások zenei anyagát a kodályi gondolat szerint válogatják, elsődleges szerepet  kap a közös éneklés, mondókázás, és megmutatják az ölbéli játékok semmi mással nem  pótolható örömét is. A Radnóti Miklós Művelődési Házban minden hétfőn három időpontban – 9.30, 10.15 és 11 óra – Venczel Mónika  (06-70/382-0026) tart Ringató-foglalkozást.  Részvételi díj 800 forint/alkalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.