EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XXII.kerület

Rózsákat rajzoltak a Rózsakertbe

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ rózsakerti Gyümölcstermesztési Kutatóintézetben tartották a Budatétényi Polgári Kör által meghirdetett, Rózsa a népművészetben című rajzpályázat kiállítását és eredményhirdetését. A hivatalos zsűri mellett a Lokál is választott egy kedvenc rajzot.A hét kerületi iskolából 210 pályamű érkezett be, de emellett a kutatóintézet dolgozóinak gyermekei is adtak be rajzokat. A zsűri 38 pályaművet jutalmazott. Megnéztük mi is rajzokat, és kiválasztottuk, ami nekünk a legérdekesebbnek tűnt. Matyók Vivien, a Hugonnai 6. osztályos tanulója népi motívumos fejdíszt, ruhát, kötényt és papucsot képzelt el rózsával.

Rózsünnep Matyók Vivi22

A Lokál Matyók Vivi rajzát választotta

Kolláthné Hollósy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke a Lokálnak  elmondta, a BPK 2002-től rendszeresen foglalkozik különböző formában a Rozárium és a budatétényi rózsák helyzetével.


– 2010-től minden évben a Rózsaünnep keretén belül rajzversenyt hirdetünk a kerületi általános iskolások részére. A beadott pályázatokból kiállítást rendezünk, majd a legszebb rajzok bekeretezve itt maradnak, és a Kutató folyosóját díszítik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.