EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XV.kerület

Schütz Ila nálunk intézkedett

78

A főszereplő Molnár család (Sztankay István és Schütz Ila) otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház

Nemrég vetítették a 78-as körzet című filmsorozatot a Duna tévén. A hat rész Rákospalotán játszódik.

Kerületünk bloggere, Palotabarát most az 1982-es sorozatot vette górcső alá, helytörténeti szempontból.

A történet szerint Molnárnét (Schütz Ila) megválasztják a 78-as körzet lakóbizottságának elnökévé. A földszintes, kertes házas övezet 300 lakójának képviseletében szokatlan vehemenciával lát munkához az új elnök. Férje (Sztankay István) úgy érzi, magánéletük rovására megy az elvállalt funkció.

78_2

Egy jellegzetes rákospalotai utcán teker Balázs Péter

A helyszínt Somoghy Kálmán, a sorozat gyártásvezetője javasolta. Ő a palotai Dózsa György Gimnáziumba járt, jól ismerte a környéket. Megmutatta a stábnak a Bocskai utcát és mellékutcáit, amelyek végül megnyerték a filmesek tetszését, így Rákospalota Újfalu nevű (egyébként régi) negyedében zajlott a forgatás.

A főszereplő Molnár család otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház. Az egyik főszereplő, Annuska néni pedig nem más volt, mint kerületünk szülötte, Turay Ida. Több epizód is azzal kezdődik, hogy Molnárné és Annuska néni a közértből hazafelé sétálva beszélgetnek.
(Bővebben bpxv.blog.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.