2018. április 24., kedd
György

Egyéb XV.kerület

Schütz Ila nálunk intézkedett

78

A főszereplő Molnár család (Sztankay István és Schütz Ila) otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház

Nemrég vetítették a 78-as körzet című filmsorozatot a Duna tévén. A hat rész Rákospalotán játszódik.

Kerületünk bloggere, Palotabarát most az 1982-es sorozatot vette górcső alá, helytörténeti szempontból.


A történet szerint Molnárnét (Schütz Ila) megválasztják a 78-as körzet lakóbizottságának elnökévé. A földszintes, kertes házas övezet 300 lakójának képviseletében szokatlan vehemenciával lát munkához az új elnök. Férje (Sztankay István) úgy érzi, magánéletük rovására megy az elvállalt funkció.

78_2

Egy jellegzetes rákospalotai utcán teker Balázs Péter

A helyszínt Somoghy Kálmán, a sorozat gyártásvezetője javasolta. Ő a palotai Dózsa György Gimnáziumba járt, jól ismerte a környéket. Megmutatta a stábnak a Bocskai utcát és mellékutcáit, amelyek végül megnyerték a filmesek tetszését, így Rákospalota Újfalu nevű (egyébként régi) negyedében zajlott a forgatás.

A főszereplő Molnár család otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház. Az egyik főszereplő, Annuska néni pedig nem más volt, mint kerületünk szülötte, Turay Ida. Több epizód is azzal kezdődik, hogy Molnárné és Annuska néni a közértből hazafelé sétálva beszélgetnek.
(Bővebben bpxv.blog.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.