EUR: 307,34 Ft
CHF: 286,72 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Extra

Segédmunkásból lett világhírű festőművész

albert_lászló1

 


Albert László néhány éve még egy lakópark építkezésén állt a betonkeverő mellett, ma pedig New Yorktól Dubain át Párizsig kapkodják a kiállítók kisebb vagyont érő képeit.

Akár a mesében: a szegény fiú elindul szerencsét próbálni, és hazaérve lába előtt hever a világ. Albert László is így indult kalandvágyból Dél-Franciaországba, ahol egy építkezésen segédmunkásként betont kevert és talicskázott naphosszat. Az egyik ebédszünetben rajzolgatni kezdett, főnöke pedig rácsodálkozott a képre, majd elvitte a magyar fiút Cannes-ba, két festőművész barátjához. A művészek tehetségesnek találták, és pártfogásba vették. Évekig tanították, finomították a technikáját.

– Mire hazajöttem Kaposvárra, már tanultam annyit, hogy bátran bele merjek vágni az alkotásba. A Colombus újraértelmezése című képemet Amerikában a szakemberek beválasztották a világ száz legjobb kortárs festménye közé – meséli László. – Idén ősszel már harmadszor megyek Párizsba, a Louvre-ban a kortárs művészek csarnokában mutatják be a képeimet. Büszke vagyok Szabó Győző barátságára, aki maga is grafikus, sokat biztatott, hogy higgyem el: egy vidéki kisvárosból elindulva is lehetek sikeres.

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár is megnézte a legutóbbi kiállítását Kaposváron

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár is megnézte a legutóbbi kiállítását Kaposváron

És valóban, László festőművész-karrierje dübörög, képeit a legnevesebb hazai és külföldi gyűjtők vásárolják kisebb vagyonokért. A szelíd lelkű, álmodozó művész magánéletében is szárnyal: feleségül vette szerelmét, pár nap múlva indulnak nászútra Krétára.

– Mindenki kérdezi, miért nem költözöm külföldre, vagy legalább Budapestre. Én erre rendre azt válaszolom, hogy hűséges vagyok Kaposvárhoz, a szülővárosomhoz, itt lettem sikeres. Megtapasztaltam már, milyen a világban idegenként élni – sorolja mosolyogva László. – Jó nekem itthon, naponta átölelhetem az édesanyámat, munka után pedig beülök egy kávézóba, nagyokat dumálunk a barátaimmal. Mindezt egyetlen telefonbeszélgetés sem tudja pótolni.

albert_lászló4

Kapcsolódó Cikkek

 • Feldarabolták Sarka Katát!

  Feldarabolták Sarka Katát!

  Egyre merészebb fotókat posztol magáról Sarka Kata, aki most egy egészen különleges játékra invitálja rajongóit.

 • Jamie Foxx budapesti WC-ben parádézott

  Jamie Foxx budapesti WC-ben parádézott

  Úgy tűnik, január az Oscar-díjas sztárok hava Budapesten. Az év első hetében ugyanis Jennifer Lawrence landolt Ferihegyen, a múlt héten pedig Jamie Foxx posztolt egy reptéri WC-ből.

 • Ennyire szexi nő lett Stallone lánya – Fotók!

  Ennyire szexi nő lett Stallone lánya – Fotók!

  A Love Magazine-ban pózolt falatnyi fehérneműben Sylvester Stallone 18 éves lánya, Sistine. A fiatal modell egy kicsit sem szégyenlős, ugyanis nem a mostani volt az első alkalom, hogy megmutatta tökéletesen kidolgozott testét.