EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVI.kerület

Sok az eladó lakás a kerületben

Eladó, Kiadó, Ingatlan,

(Fotó:Keresztesi Balázs)

Bár sok a túlárazott ingatlan a XVI. kerületben – ezekre gyakorlatilag megszűnt a kereslet –, ennek ellenére továbbra is kedvelt az ingatlanpiacon – derült ki a Balla Ingatlaniroda elemzéséből.

A korábbi árrobbanás mára határozottan véget ért, de árcsökkenésről még nem beszélhetünk. Ahogy arról sem, hogy a stagnálás hatására többet lehetne alkudni. Ennek egyik oka az lehet, hogy a XVI. kerületben mérsékelt a kínálat társasházi lakásokból, így rendkívül erős a kereslet irántuk.

A családi házak esetében viszont kicsit másként fest a kép: itt átlagosan mintegy 5–8 százalékos alkuval lehet számolni, de lehet ez több is, ha kismértékben túlárazott ingatlanokról van szó – számolt be az Otthonteremtés blog.

Legfeljebb 10–15 százalékos túlárazottságnál számíthatnak arra az eladók, hogy jelentkeznek érdeklődők az ingatlanjukra, ilyenkor azonban azzal is számolniuk kell, hogy egy nagyon kemény alkufolyamat kezdődik, melynek során reális szintre kerül az eladási ár.

A családok otthonteremtési kedvezménye (csok) év eleji változása annyiban érezhető a kerületben, hogy egyrészt a használt ingatlanok vásárlására veszik igénybe, másrészt pedig megkezdődött az év elején egy elég erős telekfelvásárlás. A jó áron elérhető telkeket egyből elkapkodták, a megmaradtakat pedig elég magas áron kínálják tulajdonosaik, így ezekre már nincs vevő és várhatóan nem is lesz. A használt lakások vásárlására igénybe vehető csok is jelen van a vásárlásoknál, viszont az új lakásokra felvehető csok hatása még nem érezhető, mivel egyelőre még nincsenek új beruházások a kerületben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.