2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVI.kerület

Sok az eladó lakás a kerületben

Eladó, Kiadó, Ingatlan,

(Fotó:Keresztesi Balázs)

Bár sok a túlárazott ingatlan a XVI. kerületben – ezekre gyakorlatilag megszűnt a kereslet –, ennek ellenére továbbra is kedvelt az ingatlanpiacon – derült ki a Balla Ingatlaniroda elemzéséből.

A korábbi árrobbanás mára határozottan véget ért, de árcsökkenésről még nem beszélhetünk. Ahogy arról sem, hogy a stagnálás hatására többet lehetne alkudni. Ennek egyik oka az lehet, hogy a XVI. kerületben mérsékelt a kínálat társasházi lakásokból, így rendkívül erős a kereslet irántuk.


A családi házak esetében viszont kicsit másként fest a kép: itt átlagosan mintegy 5–8 százalékos alkuval lehet számolni, de lehet ez több is, ha kismértékben túlárazott ingatlanokról van szó – számolt be az Otthonteremtés blog.

Legfeljebb 10–15 százalékos túlárazottságnál számíthatnak arra az eladók, hogy jelentkeznek érdeklődők az ingatlanjukra, ilyenkor azonban azzal is számolniuk kell, hogy egy nagyon kemény alkufolyamat kezdődik, melynek során reális szintre kerül az eladási ár.

A családok otthonteremtési kedvezménye (csok) év eleji változása annyiban érezhető a kerületben, hogy egyrészt a használt ingatlanok vásárlására veszik igénybe, másrészt pedig megkezdődött az év elején egy elég erős telekfelvásárlás. A jó áron elérhető telkeket egyből elkapkodták, a megmaradtakat pedig elég magas áron kínálják tulajdonosaik, így ezekre már nincs vevő és várhatóan nem is lesz. A használt lakások vásárlására igénybe vehető csok is jelen van a vásárlásoknál, viszont az új lakásokra felvehető csok hatása még nem érezhető, mivel egyelőre még nincsenek új beruházások a kerületben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.