EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,65 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Táncverseny mindenkinek a Kikötőben

Az ország legjobb hiphoptáncosainak versenyét rendezik meg június 25-én a Száraznád utcában található Kikötő Közösségi Központban. A Street Fesztiválra nem csak a táncosokat, hanem a hiphop zene szerelmeseit és a nézőket is várják.

Nem kétséges, hogy a hiphop zene és az ezzel járó életérzés a mai fiatalok sajátja. Talán épp ez adta az ötletet tavaly az első Street Fesztivál megszervezésére. A buli nagyszerűre sikeredett, így egyértelmű volt, hogy idén is lesz táncverseny.
– Valóban, a közösségi pont első évében szerveztük meg a versenyt, és úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk – mondta a Lokálnak Németh Ágnes, a program szervezője. – Hozzá kell tenni, akkor még nem volt meg a jelenlegi épületünk, így kevesebb induló volt, mint most.

peonza

A peonza nevű játék nagyon népszerű a gyerekek körében

Németh Ágnes azt is elárulta, hogy bár a táncverseny egész napos, kísérő programokkal is készülnek, így lesz steetfood, a szünetekben pedig peonzaversenyt is rendeznek.

– Délutánonként járnak be hozzánk fiatalok, és hihetetlen, amit ezzel a játékkal művelnek. Épp ezért gondoltuk, hogy versenyt szervezünk, amire bárki jelentkezhet, június 20-áig várjuk a tánccsapatok jelentkezését is. Szólóban, duóban, csoportban, formációban lesz verseny, amire gyerekek és felnőttek, profik és amatőrök egyaránt jelentkezhetnek. Ehhez nem kell mást tenni, mint a streetfesztivál Facebook-oldalán található jelentkezési lapot el kell küldeni a steertfesztival@gmail.com e-mail-címre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.