2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb IX.kerület

Tanuljatok szakmát!

Néhány napig még lehet jelentkezni a piarista szakiskola csapatához, ahol nemcsak pénzkeresetet jelentő szakmát kapnak a diákok, de a lelküket is ápolják. A tanítással foglalkozó piarista szerzetesrend a gimnáziumi oktatás mellett fontosnak tartja a munkájukat szerető és szakmájukhoz értő igazi mesteremberek képzését is. Gödön már 25 éve működtetik szakiskolájukat, ahová Pestről is járnak fiatalok, akik közül egy csapat részt vett a Mátyás-templom lépcsőfelújításában is. Az idei vizsgára a Lokált is meghívták.

Ács tanuló Meyerrel

Meyer Tamás, a Gödi Piarista Kft. ügyvezetője az ácsvizsgán

 

Keszely Vajk beleszeretett a famegmunkálásba.


– Érettségi és egyetem után jöttem. Nagyon szeretek fával dolgozni, a mesterem ajánlásával már saját munkáim is vannak. Sok lehetőséget látok ebben, főleg, hogy most ismét fellendül az építőipar.

Ács Keszely Vajk

Keszely Vajk szeret fával dolgozni

Meyer Tamástól, a Gödi Piarista Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, náluk hét szakmát tanulhatnak a vállalkozó kedvű fiatalok. A legmodernebb technikával felszerelt helyen az asztalos, ács, épület- és szerkezetlakatos, karosszérialakatos, kőfaragó, műköves és épületszobrász, kőműves és hidegburkoló, no és a szerszámkészítő mesterség fortélyait sajátíthatják el a tanulók.


– Egyre több szülő – sokszor a gyerekeik hatására – látja be, mennyire fontos, hogy egy fiú valamilyen szakmához értsen. Azt tapasztaljuk, hogy szépen lassan felértékelődik a jó szakember, a kiváló kétkezi munkás, aki a családja és a társadalom számára is hasznos. A távolság sem probléma, kollégiumunkban elhelyezést kaphatnak a budapesti és az agglomerációban élő diákok – mondta a Lokálnak Meyer Tamás.

Góti Bendegúz Budaörsről ingázik, és az amúgy nem annyira népszerű szerszámkészítő szakra jár. – Én nagyon szeretem ezt csinálni. Az ember azt hinné unalmas, de ha arra gondolok, hogy például egy nagyon drága legófigurához is el tudom készíteni a fröccsöntőmintát, mindjárt anyagilag is más a helyzet ezzel a szakmával – mesélte Bendegúz. Hozzátette, a budapesti piarista gimnázium után azért választotta a gödi piarista szakiskolát, mert szerinte nem jól van az, hogy akármerre néz az ember ebben a szakmában, csak öreg szakikat lát, sehol egy fiatal srác.

Góti Bendegúz lego-figura alkatrészeket is szeretne majd készíteni

Góti Bendegúz lego-figura alkatrészeket is szeretne majd készíteni

Akinek kedve támadt egy jó szakmát tanulni, június 27-én még csatlakozhat a piarista szakiskola csapatához. Előzetes jelentkezés június 20–24. között. Bővebb info: 27/345-167,  www.facebook.com/GodiPiar.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.