EUR: 302,49 Ft
CHF: 265,05 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Egyéb IX.kerület

Tanuljatok szakmát!

Néhány napig még lehet jelentkezni a piarista szakiskola csapatához, ahol nemcsak pénzkeresetet jelentő szakmát kapnak a diákok, de a lelküket is ápolják. A tanítással foglalkozó piarista szerzetesrend a gimnáziumi oktatás mellett fontosnak tartja a munkájukat szerető és szakmájukhoz értő igazi mesteremberek képzését is. Gödön már 25 éve működtetik szakiskolájukat, ahová Pestről is járnak fiatalok, akik közül egy csapat részt vett a Mátyás-templom lépcsőfelújításában is. Az idei vizsgára a Lokált is meghívták.

Ács tanuló Meyerrel

Meyer Tamás, a Gödi Piarista Kft. ügyvezetője az ácsvizsgán

 

Keszely Vajk beleszeretett a famegmunkálásba.

– Érettségi és egyetem után jöttem. Nagyon szeretek fával dolgozni, a mesterem ajánlásával már saját munkáim is vannak. Sok lehetőséget látok ebben, főleg, hogy most ismét fellendül az építőipar.

Ács Keszely Vajk

Keszely Vajk szeret fával dolgozni

Meyer Tamástól, a Gödi Piarista Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, náluk hét szakmát tanulhatnak a vállalkozó kedvű fiatalok. A legmodernebb technikával felszerelt helyen az asztalos, ács, épület- és szerkezetlakatos, karosszérialakatos, kőfaragó, műköves és épületszobrász, kőműves és hidegburkoló, no és a szerszámkészítő mesterség fortélyait sajátíthatják el a tanulók.

– Egyre több szülő – sokszor a gyerekeik hatására – látja be, mennyire fontos, hogy egy fiú valamilyen szakmához értsen. Azt tapasztaljuk, hogy szépen lassan felértékelődik a jó szakember, a kiváló kétkezi munkás, aki a családja és a társadalom számára is hasznos. A távolság sem probléma, kollégiumunkban elhelyezést kaphatnak a budapesti és az agglomerációban élő diákok – mondta a Lokálnak Meyer Tamás.

Góti Bendegúz Budaörsről ingázik, és az amúgy nem annyira népszerű szerszámkészítő szakra jár. – Én nagyon szeretem ezt csinálni. Az ember azt hinné unalmas, de ha arra gondolok, hogy például egy nagyon drága legófigurához is el tudom készíteni a fröccsöntőmintát, mindjárt anyagilag is más a helyzet ezzel a szakmával – mesélte Bendegúz. Hozzátette, a budapesti piarista gimnázium után azért választotta a gödi piarista szakiskolát, mert szerinte nem jól van az, hogy akármerre néz az ember ebben a szakmában, csak öreg szakikat lát, sehol egy fiatal srác.

Góti Bendegúz lego-figura alkatrészeket is szeretne majd készíteni

Góti Bendegúz lego-figura alkatrészeket is szeretne majd készíteni

Akinek kedve támadt egy jó szakmát tanulni, június 27-én még csatlakozhat a piarista szakiskola csapatához. Előzetes jelentkezés június 20–24. között. Bővebb info: 27/345-167,  www.facebook.com/GodiPiar.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  Ismét a legmenőbb hazai sztárokkal találkozhatsz: itt lesz velünk Rúzsa Magdi, Ákos és Freddie, akik Sipos Dávid Güntherrel, a Petőfi Rádió műsorvezetőjével, valamint Csitári Gergellyel, az M2 Petőfi TV műsorvezetőjével beszélgetnek a költészetről, dalszövegekről, irodalomról, valamint megosztják a közönséggel kedvenc Arany János versüket az „Aranykor” emlékév tiszteletére.

 • Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

 • Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze.