EUR: 304,47 Ft
CHF: 267,55 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Életmód

Teremtő ereje van a hálának

Young happy jogger cheering in the nature, Image: 258241559, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A hála pozitív irányba tereli az életünket (Profimedia)

Amikor minden a helyére kerül és kerek a világ, az elégedettség mellett gyakran hálát is érzünk. Zámbó Márta spirituális coach szerint  a fogyasztói társadalom életformája ugyan nem ebbe az irányba terel bennünket, de érdemes befelé figyelni és megélni a hála teremtő erejét.

– A hála érzésében egyszerre van jelen az öröm és az áradó szeretet. A köszönet pillanata ez az érzés, amikor olyan, de olyan gömbölyű velünk és bennünk a világ, hogy úgy érezzük, minden a helyén van, s ezért szeretnénk köszönetünket is kifejezni. Ez a hála – magyarázta a spirituális coach. – Átélni, megélni, kimondani is lehet, de mesterségesen hiába akarjuk létrehozni… Ez nem a vallásokhoz kapcsolódóan oly sokat emlegetett „legyünk hálásak” gondolata, hanem egy mélyen átélt érzés.

A szakember szerint erre mindenki képes, aki befelé is él, figyel önmagára, a belső érzéseire és ezzel a fókusszal szemléli a külvilágot.

– Mondhatnám úgy is, hogy lélekből élve könnyebb elérni ezt az érzést, bár a fogyasztói társadalom életformája nem ebbe az irányba terel minket. Ott a fókusz a szerzésen, az anyagi javakon és a külsőségeken van. Ám sose késő befelé is figyelni, és megkérdezni magunkat, hogy miként is vagyunk magunkkal meg a világgal. A hálának teremtő ereje van. Ez az érzés nagyon tiszta és magas rezgéstartományba repít minket, „emelkedetté” tesz. Óriási energiákat mozgat, pozitív irányba tereli az életünket. Ebből igazán jó teremteni! Az egyik legtöbbet emlegetett teremtő gyakorlat is a hála napi gyakorlását célozza: ha csak egy szót mondunk reggel és este ima gyanánt, az legyen a köszönöm.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így védje gyermeke szemeit az erős napsugárzástól!

  Így védje gyermeke szemeit az erős napsugárzástól!

  A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaralás során azonban nem csak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemeinket is. Megfelelő elővigyázatosság nélkül ugyanis számos olyan hosszútávú szemészeti problémával szembesülhetünk, mint a retinagyulladás, vagy az idősebb korban kialakuló szürke- és kúszóhályog.

 • Variációk töltött paprikára

  Variációk töltött paprikára

  A paprika nyersen, salátának, hidegtálakhoz, sütve, főzve, savanyítva elengedhetetlen kelléke a magyar gasztronómiának. Igazi hazai alapanyagként tartjuk számon, hiszen Szentgyörgyi Albert is a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint, amivel aztán kiérdemelte a Nobel-díjat.

 • Legyél te a fesztiválkirálynő!

  Legyél te a fesztiválkirálynő!

  Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.