EUR: 307,99 Ft
CHF: 266,05 Ft
2017. október 24., kedd
Salamon

Életmód

Teremtő ereje van a hálának

Young happy jogger cheering in the nature, Image: 258241559, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A hála pozitív irányba tereli az életünket (Profimedia)

Amikor minden a helyére kerül és kerek a világ, az elégedettség mellett gyakran hálát is érzünk. Zámbó Márta spirituális coach szerint  a fogyasztói társadalom életformája ugyan nem ebbe az irányba terel bennünket, de érdemes befelé figyelni és megélni a hála teremtő erejét.

– A hála érzésében egyszerre van jelen az öröm és az áradó szeretet. A köszönet pillanata ez az érzés, amikor olyan, de olyan gömbölyű velünk és bennünk a világ, hogy úgy érezzük, minden a helyén van, s ezért szeretnénk köszönetünket is kifejezni. Ez a hála – magyarázta a spirituális coach. – Átélni, megélni, kimondani is lehet, de mesterségesen hiába akarjuk létrehozni… Ez nem a vallásokhoz kapcsolódóan oly sokat emlegetett „legyünk hálásak” gondolata, hanem egy mélyen átélt érzés.

A szakember szerint erre mindenki képes, aki befelé is él, figyel önmagára, a belső érzéseire és ezzel a fókusszal szemléli a külvilágot.

– Mondhatnám úgy is, hogy lélekből élve könnyebb elérni ezt az érzést, bár a fogyasztói társadalom életformája nem ebbe az irányba terel minket. Ott a fókusz a szerzésen, az anyagi javakon és a külsőségeken van. Ám sose késő befelé is figyelni, és megkérdezni magunkat, hogy miként is vagyunk magunkkal meg a világgal. A hálának teremtő ereje van. Ez az érzés nagyon tiszta és magas rezgéstartományba repít minket, „emelkedetté” tesz. Óriási energiákat mozgat, pozitív irányba tereli az életünket. Ebből igazán jó teremteni! Az egyik legtöbbet emlegetett teremtő gyakorlat is a hála napi gyakorlását célozza: ha csak egy szót mondunk reggel és este ima gyanánt, az legyen a köszönöm.

Kapcsolódó Cikkek

 • A szexuális zaklatás nem bók

  A szexuális zaklatás nem bók

  A szexuális zaklatás világméretű látens jelenség, az eseteknek csupán kis része kerül felszínre. Az áldozat gyakran önmagában keresi a hibát, vagyis fel sem ismeri a zaklatás tényét, vagy körvonalazódik ugyan benne, de a szégyen és a félelem nem engedi, hogy fellépjen a zaklatóval szemben.

 • Batátát az asztalra!

  Batátát az asztalra!

  Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.