2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Terrortámadás egy hotelben, rengeteg halott

A szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia tagjai szombaton megtámadtak egy szállodát a kelet-afrikai ország fővárosában, Mogadishuban, legalább 15 ember meghalt – közölte a rendőrség.

A támadást egy öngyilkos merénylő kezdte meg azzal, hogy felrobbantotta magát és robbanószerrel megrakott gépkocsiját a Nasahablood nevű, kormányzati és biztonsági tisztségviselők által látogatott szálloda kapujánál.


A robbantást követően fegyveresek behatoltak az épületbe, szemtanúk szerint megkülönböztetés nélkül tüzet nyitottak a szálloda vendégeire. A rendőrség szerint túszukat is ejtettek.

A rendőrség közölte: legalább 15-en, biztonsági őrök, civilek és támadók haltak meg. A szálloda elleni műveletnek vége, de a rendőrök még átfésülik az épületet fegyveresek után kutatva.


A támadás elkövetőjeként jelentkezett az al-Shabaab, a szervezet szóvivője közölte: legalább 20 biztonsági őrt és civilt öltek meg a fegyveresek.

A hatóságok korábban azt mondták: sok embert kimenekítettünk a hátsó ajtón.

Egy mentősofőr azt mondta: 11, többségükben a kereszttűzben megsebesült embert vitt kórházba.

A rendőrség szerint a támadók mesterlövészeket helyeztek el az épület tetőterén, és kézigránátokat vetettek be.

Mohamed Hussein rendőrkapitány korábban közölte: a biztonsági erők két támadót öltek meg, és négy, feltételezhetően civil holttestét látta a földön a szállodán kívül. Hozzátette: a fegyveresek védőfalak és homokzsákok mögött vettek fel állást, néhány támadó pedig a felment a szálloda második emeletére, ahonnan gépfegyverekkel lőtte a biztonsági erőkre.

Az al-Shabaab gyakran hajt végre támadásokat a szomáliai fővárosban a Nyugat által támogatott kormány ellen.

A muzulmánok Szomáliában és szerte a világon éppen a böjti hónapot, a ramadánt tartják. Az iszlamista milícia a korábbi években éppen ebben az időszakban fokozta támadásait, gyakran olyan célpontokat választva, ahol sok ember gyűlt össze a böjti időszak kezdete előtt vagy vége után.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.