EUR: 307,10 Ft
CHF: 286,26 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Terrortámadás Isztambul belvárosában, rengeteg halott

Isztambul, 2016. június 7.
Egy megsemmisült jármű roncsa az isztambuli Vezneciler metróállomás közelében, ahol egy autóval pokolgépes támadást követtek el a készenléti rendőrség egyik busza mellett 2016. június 7-én. A detonációban ketten meghaltak, 18-an megsebesültek. (MTI/EPA/Sedat Suna)

Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik járműve mellett. Tizenegyen haltak meg, köztük 7 rendőr és 4 civil, a sebesültek száma 36, három személy állapota súlyos – nyilatkozott Vasip Sahin, Isztambul tartomány kormányzója a helyszínen.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében. A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták.

A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

Isztambulban legutóbb május 12-én történt hasonló eset az ázsiai oldal külvárosi részén, akkor 8-an sebesültek meg.

Kapcsolódó Cikkek