EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,42 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Tizmilliókat kaphat a lenácizott magyar drukker

Több tízmillió forintnyi összeget is nyerhet az őt nácinak tartó lapoktól egy magyar szurkoló. Bana Attiláról kiderült: nem szélsőséges, csupán egy Spanyolországban élő testépítő bajnok.

A magyar szurkolók szélsőségességét bizonyító jelkép lett egyik honfitársunkból. „Ha a magyarokkal játszunk, akkor fasiszta gengszterek várják majd az angol ultrákat”, „Ha az angolok kikapnak utolsó csoportmeccsükön, akkor szurkolóinkra náci karlendítéses magyar ultrák várnak” – írta a brit Daily Record és a Mirror. A magyar sajtó egy része is lecsapott a hírre: „Kik ezek az Európát megdöbbentő magyar náci szurkolók?”, tette fel a kérdést például a 444.hu.

A sportmindig.hu információi szerint a szóban forgó magyar drukkert Bana Attilának hívják és korábban Újpest- szurkoló volt. Tizennyolc éve Spanyolországban él, háromszoros testépítő bajnok.  Jelenleg is egy madridi egyetemen tanítja az egészséges életmódot.

– Nem értem az egészet. Távol állnak tőlem a szélsőséges eszmék, nem rajongok sem a nácikért, sem pedig a homofóbokért – mondta Attila a sportmindig.hu-nak. A testépítő vérlázítónak tartja, hogy a külföldi sajtó őt felhasználva állítja be úgy a magyar szurkolókat, mint a legbrutálisabb focihuligánokat. – Így akarják elterelni a figyelmet a folyamatosan balhézó angolokról – utalt a Marseille-t és Lille-t is szétverő angol és walesi szurkolókra. Attila jogászaival arra készül, hogy pert indít az őt rágalmazó médiumokkal szemben. A Lokál felkereste dr. Kamarás Péter ügyvédet, hogy megtudjuk: mire számíthat Attila?

June 18, 2016 - Marseille, United Kingdom - A Hungary fan with the word 'hooligan' tattooed on his torso during the UEFA European Championship 2016 match at the Stade Velodrome, Marseille. Picture date June 18th, 2016 Pic Phil Oldham/Sportimage., Image: 291903766, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

„Senki ne húzzon vele újat, hiszen rá van tetoválva a hasára a hooligan szó. Ez is jelzi, hogy miért jött Franciaországba” – írta a magyar drukkerről az angol sajtó Profimedia, Zuma Press – News

– Azzal nem követtek el jogsértést a lapok, hogy lehozták a szurkoló fotóját, hiszen az ilyen sporteseményeken ehhez nincs szükség a résztvevők beleegyezésére. Az viszont már tényállítás, miszerint Attila tetoválásaiból kiindulva szélsőséges nézeteket tulajdonítanak neki. Ez nem vélemény. Ha ezt az állítást cáfolja a sértett, akkor akár több tízmillió forintos kártérítésre is számíthat. Mivel külföldi lapokról van szó, így az ott érvényes joggyakorlatoknak megfelelően fognak eljárni – mondta dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Az UEFA eljárást indított a magyarok ellen illegális pirotechnika használatáért és náci karlendítésért. Érdekes, hogy az angol és walesi, városokat szétverő huligánok miatt nem indult hasonló.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.