EUR: 311,70 Ft
CHF: 266,95 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb II.kerület

Több mint huszonötezer látogató

A Templomkerti Esték – Művészek a templomért kulturális és jótékonysági rendezvénysorozatot tíz évvel ezelőtt, lokálpatrióták kezdeményezésére hívták életre és azóta minden évben megrendezik.

Bődey Katalin ( Fotó: Sáfár Tibor )

A megnyitón Bődey Kati, a 2013-ban elhunyt alapító, Bődey Sándor felesége, az est háziasszonya, Schmitt Pálné Makray Katalin, az est házigazdája, Esterházy László kanonok, esperesplébános, az est fővédnöke és Láng Zsolt polgármester virágot helyezett el annál az emlékfánál, amelyet az alapító tiszteletére ültettek. Láng Zsolt elmondta, a II. kerületi önkormányzat kezdetektől fogva pártolta a kezdeményezést, amelyből 2006 óta sikerült komoly hagyományt teremteni Hidegkúton. Külön köszönetet mondott a szervezőknek, akiknek munkája nyomán már 25 ezernél több látogató fordult meg az eseményen.


Templomkerti

Láng Zsolt köszöntője a templomban

– A nyári rendezvény legfontosabb eredménye az értékteremtő hagyományőrzés, a barátságok és a helyi közösségek életének ápolása – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az esték során összesen háromszáz neves művész lépett fel, az érdeklődők pedig mintegy ötven előadáson vehettek részt. Az elmúlt tíz év alatt összegyűlt 7,5 millió forint adományból többek között a gyóntatószékek és padok felújítására, az orgona javítására költöttek, de bővítették belőle a szabadtéri oltár előtti padsorokat is. Tavaly a Máriaremetei út és a Hímes utca sarkán álló régi keresztet restaurálták, de hozzájárultak a Széher úti Szent Ferenc kórház szívultrahang-berendezésének megvételéhez is. Az idei jótékonysági sorozat célja, hogy felújítsák a templomkert közepén álló, mára rossz állapotba került keresztet, amelyet 1890-ben Wenszky Margit, valamint Bartosch Vincze és Irma állíttatott.

Csillagok között - földöntúli emlékjáték egy részben - a Turay Ida Színház előadása Gobbi Hilda: Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas Karády Katalin: Bencze Ilona Jászai Mari-díjas Szeleczky Zita Vásári Mónika Az est fővédnöke: Dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere Az est háziasszonya: Schmitt Pálné Makray Katalin olimpikon ( Fotó: Sáfár Tibor )

Már 25 ezer látogató volt kíváncsi a Máriaremetei templom kertjében tartott nyári műsorokra

Az idei esteken eddig dr. Bagdy Emőke az egészségről, a boldogságról, a lelkierőről és a küzdelmekről tartott előadást és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész adott koncertet. A máriaremetei bazilika szabadtéri oltáránál legközelebb augusztus 28-án a 2015-ös Fölszállott a páva győzteseinek gálaműsora lesz 19 órától Berecz András közreműködésével. (Mindegyik est előtt 18 órától szentmise van a templomban.)


(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.