EUR: 311,59 Ft
CHF: 266,00 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Extra

Tovább emelkedett a magyar dalok aránya – a Petőfi rádió a magyar zene nagyszínpada!

Minden korábbinál több magyar zenét játszik a Petőfi – ez derül ki a rádió legfrissebb statisztikából. Az elmúlt hetekben felfrissített zenei csatorna játszási listáit vizsgálva szembetűnő, hogy a Petőfi sosem játszott még annyi magyar zenét, mint most. Ezzel egyedülálló missziót teljesít a hazai rádiós piacon.

Az alábbi adatok szerint 30%-kal játszik több magyar zenét a Petőfi az egy évvel ezelőtthöz képest: míg 2015 júniusában egyetlen hét alatt 1873 külföldi dalra 620 MAGYAR zene jutott, addig idén május 30-tól 1761 külföldi dal mellett már 884 MAGYAR zenét játszott a rádió!


Nemcsak a magyar zene aránya növekedett az egy évvel ezelőttihez képest, a magyar zenei premierek száma is megsokszorozódott. Tehát továbbra is helytálló a megállapítás: a Petőfi a magyar zene nagyszínpada!

Az adatok szembeötlőbbek, ha megnézzük, az új zenék arányát: Május 30-a óta ugyanis jelentősen megnőtt a dalpremierek száma is! A korábbi 4-5 dalpremierrel szemben a Petőfi kinyitotta a kapukat a magyar könnyűzenei élet teljes spektruma előtt, így az átalakulás miatt minden korábbinál több előadónak adott lehetőséget bemutatni legfrissebb szerzeményét. A Talpra Magyar, a Dalra Magyar és a Minek nevezzelek című műsorok szakmai sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eltelt pár hétben tucatnyi zenekar és énekes mutathatta meg legújabb dalát:


Reggeli dalpremierek: Június 1: Amigod – Lovestory (ezen a héten már első lett a Petőfi 40-es listán)

Június 7: Margaret Island, Jumo Daddy feat Rendbenman – Holnapok tánca (EFOTT Himnusz)

Június 8: Superstereo feat KRSA – Fedezd fel

Június 9: Rúzsa Magdi – Érj hozzám

Dalra magyar műsor premierjei május 30. óta: Fangler’s – Budai Felhők Maxisun – Vannak Vágyaid Medix feat. Dukai Regina & Johnny K. Palmer – Sun City Toth Gabi – Ez vagyok en Firkin – Focimese Három – Ülj le most mellém Szerelmem – Seveled Twinner – Another may Gzoo feat. Burai Krisztián – Álmok nélkül

Minek nevezzelek premierjei május 30. óta: Berkes Olivér – Mindent megtettél Köles Eliza – Édes Hazám (Czutor feld.) Pál Dénes – Ott van Pajor Tamás – Moszkva tér Beatkoho – Máshol lennék Muzikfabrik – Citylights Copy Con – Buli van (Kelo remix) Stukker – Három zombi (MRT2S remix) Flatband – Revolution

Behívott vendégek: Szekeres Andrisra, Fish! Krisztián, Charlie, Paksi Endre, Kiki.

A fenti adatokból is kiderül tehát, hogy ’életed ritmusát’ a magyar zene adja, a Petőfi rádióban!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  A hetvenkét éves rockzenész korát meghazudtolóan aktív életet él. Az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni.

 • Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Lapunk alig több mint egy hónappal ezelőtt számolt be Kóbor János első unokájáról, Elzáról. Most ismét nagy az öröm a családban, ugyanis kiderült, hogy máris úton van a második, immáron vér szerinti unoka.

 • Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Alig várjuk a tavaszt, hogy végre megszabaduljunk a télikabáttól. Így vannak ezzel a legismertebb sztárok is, akik megmutatják, hogy idén újra hódítanak a feltűnő színek, formák, és visszatérnek a régi kedvenc kiegészítők is.