2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld III.kerület

Tovább zakatol a Heltai modernizálása

Június első hétvégéjén kezdetét veszik a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítási munkálatai is Békásmegyeren, a Heltai Jenő téren. Nincs megállás a Tér-Köz projektben.

felújítás, Heltai-tér, Óbuda, III. kerület (Fotó: Óbuda.hu)

Így újul meg a tér (Fotó: Óbuda.hu)

Mi is épül pontosan? A fővárosi Tér-Köz városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra lévő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, továbbá a teret körülvevő parkolókat is rendbe teszik. Emellett a kivitelező a zöldfelületi rehabilitációra is figyel.


Június első hétvégéjén kezdetét veszi a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítása is. A kivitelező három ütemben, hétvégenként végzi el az aszfaltozást. Először a régi aszfaltfelületet bontják el, ez idő alatt a boltokba való be- és kijutás ha kényelmetlenségek árán is, de lehetséges lesz. Ezt követi az új aszfalt leterítése, ami egy időre mindenképpen szükségessé teszi a boltok bezárását.

Az aszfaltozással párhuzamosan megindul a fákban gazdag belső tér térkövezése is. A munkálatok ideje alatt az üzletek a folyosókon keresztül megközelíthetőek lesznek, így csak a belső térben szünetel átmenetileg a közlekedés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.