EUR: 307,58 Ft
CHF: 282,49 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Belföld III.kerület

Tovább zakatol a Heltai modernizálása

Június első hétvégéjén kezdetét veszik a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítási munkálatai is Békásmegyeren, a Heltai Jenő téren. Nincs megállás a Tér-Köz projektben.

felújítás, Heltai-tér, Óbuda, III. kerület (Fotó: Óbuda.hu)

Így újul meg a tér (Fotó: Óbuda.hu)

Mi is épül pontosan? A fővárosi Tér-Köz városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra lévő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, továbbá a teret körülvevő parkolókat is rendbe teszik. Emellett a kivitelező a zöldfelületi rehabilitációra is figyel.

Június első hétvégéjén kezdetét veszi a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítása is. A kivitelező három ütemben, hétvégenként végzi el az aszfaltozást. Először a régi aszfaltfelületet bontják el, ez idő alatt a boltokba való be- és kijutás ha kényelmetlenségek árán is, de lehetséges lesz. Ezt követi az új aszfalt leterítése, ami egy időre mindenképpen szükségessé teszi a boltok bezárását.

Az aszfaltozással párhuzamosan megindul a fákban gazdag belső tér térkövezése is. A munkálatok ideje alatt az üzletek a folyosókon keresztül megközelíthetőek lesznek, így csak a belső térben szünetel átmenetileg a közlekedés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt “sötét lovak” a Momentum Mozgalom – most már bejegyzett párt – ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte tegnap Szijjártó Péter külügyminiszter.

 • Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország következetesesen ellenez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja fellazítani a létező jogi kereteket, különösen az illegális migráció tekintetében, és ellene van minden olyan próbálkozásnak is, amely megpróbálja átértelmezni a létező szabályokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva a bécsi magyar nagykövetségen hétfőn tartott háttérbeszélgetést követően.