EUR: 308,78 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld III.kerület

Tovább zakatol a Heltai modernizálása

Június első hétvégéjén kezdetét veszik a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítási munkálatai is Békásmegyeren, a Heltai Jenő téren. Nincs megállás a Tér-Köz projektben.

felújítás, Heltai-tér, Óbuda, III. kerület (Fotó: Óbuda.hu)

Így újul meg a tér (Fotó: Óbuda.hu)

Mi is épül pontosan? A fővárosi Tér-Köz városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra lévő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, továbbá a teret körülvevő parkolókat is rendbe teszik. Emellett a kivitelező a zöldfelületi rehabilitációra is figyel.

Június első hétvégéjén kezdetét veszi a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítása is. A kivitelező három ütemben, hétvégenként végzi el az aszfaltozást. Először a régi aszfaltfelületet bontják el, ez idő alatt a boltokba való be- és kijutás ha kényelmetlenségek árán is, de lehetséges lesz. Ezt követi az új aszfalt leterítése, ami egy időre mindenképpen szükségessé teszi a boltok bezárását.

Az aszfaltozással párhuzamosan megindul a fákban gazdag belső tér térkövezése is. A munkálatok ideje alatt az üzletek a folyosókon keresztül megközelíthetőek lesznek, így csak a belső térben szünetel átmenetileg a közlekedés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk.

 • Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  A rendőrség kiszállása vetett véget annak a csetepaténak, amely még múlt szombaton történt Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren. Az MSZP által támogatott Dopeman aktivistái tűztek össze a liberálisok jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájával, Erőss Gáborral.

 • Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Új gyurmát kapott az a kisfiú a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-től, aki két hete a vécé lefolyójába ejtette zöld gyurmaszörnyét. Áron a történtek után könnyfakasztó levelet írt a cégnek, hogy juttassák vissza neki kis kedvencét.