EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Túszejtőt lőttek le a rendőrök egy melegbárban

Helyszínelés

Túszejtőt lőtt le a rendőrség egy melegbárban szombat este az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban. A lövöldözést követően ötven halálos áldozatról és ötvenhárom sebesültről számoltak be a híradások.

A Sky News brit hírtévé arról számolt be, hogy egy fegyveres lövöldözni kezdett, majd túszokat ejtve elbarikádozta magát a lokálban. A riporter szerint azt gyanították, hogy a tettesnél pokolgép van.

Helybeliek elmondták, hogy robbanást hallottak, és rendőrök vették körbe a táncos mulatóhelyet – amely egyébként Orlando “legmelegebb melegbárjaként” hirdeti magát. A környéken tucatnyi mentőautó várt készenlétben.

A rendőrség egy, a Twitter közösségi oldalra feltett üzenetében azt közölte, hogy ők hajtottak végre ellenőrzött robbantást. Az üzenetben egyben javasolták, hogy az emberek maradjanak távol a területtől.

Két napon belül egyébként ez volt a második lövöldözés Orlandóban: péntek este itt lőtték agyon a “The Voice” című tehetségkutató műsorban feltűnt fiatal énekesnőt, Christina Grimmie-t, aki épp aláírásokat osztogatott egy koncertje után – kevesebb mint 5 kilométerre a melegbártól.

A lőfegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények mindennaposak az Egyesült Államokban: ezekben csak az év eleje óta több mint 5800-an vesztették életüket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.