EUR: 323,79 Ft
CHF: 280,65 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Új tulaj az Indexnél – Simicska a kapuk előtt

Igaznak bizonyulhatnak azok a korábbi hírek, melyek szerint az Index.hu-tól szabadulna balhéba keveredő tulaja, Spéder Zoltán. A fejlemények arra mutatnak, hogy a hírportál Simicska Lajos nagyvállalkozó közelében landolhatott.

John Michael McNutt (Fotó: Origo)

John Michael McNutt (Fotó: Origo)

A Simicska Lajossal üzletelő John Michael McNutt amerikai üzletemberhez került az Index – írja az Origo. A portál szerint a fejlemény egybevág azokkal a sajtóhírekkel, amelyek szerint opciós szerződések révén rövid időn belül Simicska tulajdonába kerülhet a korábban még Spéder Zoltánnál lévő orgánum.


A lap úgy tudja, hogy John Michael McNutt a múlt héten vette meg az Index.hu kiadóját. Mint ismert, az amerikai üzletember még májusban a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Class FM-et is megszerezte. A piacon már akkor is nagyon sok kérdés merült fel az üzlettel kapcsolatban, így például hogy Simicskáék vajon miért adták el az egyik legjobban jövedelmező médiumukat.

Simicska Lajos (Fotó: Origo.hu)

Simicska Lajos (Fotó: Origo.hu)

Már hosszú ideje kering az a hír, hogy Simicska meg akarja venni az Indexet: sajtóinformációk szerint Spéderrel vételi jogról szóló opciós szerződést is kötött korábban. Nem életszerűtlen, hogy Simicska az Indexet akarja, talán ezért is csoportosította át a forrásait. Június elején például váratlanul megszűnt a szintén az érdekeltségébe tartozó Metropol, a Lokál pedig úgy tudja, hogy napokon belül a Magyar Nemzetnél is spórolási intézkedések léphetnek életbe.


Az Origo azt írja, hogy mindezeket a lépéseket éppen McNutt Index-felvásárlása igazolhatja. Simicskáék minden bizonnyal már a Class FM eladásakor is olyan embernek akarták átjátszani a céget, akivel jó kapcsolatban vannak. Mindezek alapján McNutt ideális partner Simicska Lajos szándékaihoz, hiszen az oligarcha rajta keresztül nemcsak a tranzakciónál, hanem utána is ott maradhat a háttérben.

McNutt egyébként nem új arc a hazai médiapiacon, évekkel ezelőtt a Danubius és a Sláger rádió kapcsán vált ismertté a neve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.

 • Gulyás: A regionális együttműködés segíti az uniós döntéshozatalt

  Gulyás: A regionális együttműködés segíti az uniós döntéshozatalt

  A visegrádi négyek (V4) azon regionális együttműködések egyike, amelyek nem mások ellen irányulnak, hanem közös vélemény megfogalmazásával segítik az uniós döntéshozatalt – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a magyar V4-elnökség egyik záróakkordjaként megrendezett pénteki budapesti konferencián.