EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVI.kerület

Új udvart kaptak az iskolások

Megújult a Móra Ferenc Általános Iskola udvara. Korábban ezen részen az iskola diákjai rossz állapotú, balesetveszélyes aszfalton voltak kénytelenek a szüneteket eltölteni, az udvar közepén található fák gyökerei az esőzések miatt mindig kimosódtak.

Végül az önkormányzat egy speciális udvar kialakítását határozta el, amely nem pusztán dekoratív és tartós, hanem a burkolat alatti vastag zúzottkő réteg a terület további erózióját is megállítja és a zöld felületen elszikkasztja a csapadékvizet. Az újjászületett játszóudvar területe meghaladja az 1000 négyzetmétert, a felújítás valamivel több mint 19 millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.