EUR: 312,51 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XVI.kerület

Új udvart kaptak az iskolások

Megújult a Móra Ferenc Általános Iskola udvara. Korábban ezen részen az iskola diákjai rossz állapotú, balesetveszélyes aszfalton voltak kénytelenek a szüneteket eltölteni, az udvar közepén található fák gyökerei az esőzések miatt mindig kimosódtak.

Végül az önkormányzat egy speciális udvar kialakítását határozta el, amely nem pusztán dekoratív és tartós, hanem a burkolat alatti vastag zúzottkő réteg a terület további erózióját is megállítja és a zöld felületen elszikkasztja a csapadékvizet. Az újjászületett játszóudvar területe meghaladja az 1000 négyzetmétert, a felújítás valamivel több mint 19 millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.